Dakonderhoud VvE. Hoe vaak moet dit.

Dakonderhoud VvE. Hoe vaak moet dit.
22 april 2020 Jan Willem Hens
Dakonderhoud VvE

Dakonderhoud VvE

Dakonderhoud VvE. Dat is een dure aangelegenheid. Vandaar dat huiseigenaren zich daar vaak druk om maken. Maar ook voor dit onderhoud willen sparen. Met de bedoeling om hiervoor een reserve aan te leggen. Dat doen veel Vereniging van Eigenaars. Daartoe laten zij vaak een MJOP opstellen. MJOP staat voor Meerjaren Onderhoudsplan. Hiermee kan de VvE, ook in Amsterdam, gericht sparen voor een nieuw dak. Er is nog een reden waarom een dak te vernieuwen. Hiermee voorkom je lekkages. En daardoor vervolgschade in de woningen of onderliggende winkels. De prijs van een dak wordt bepaald door bijvoorbeeld de m2. Maar ook door extra maatregelen. Denk hierbij aan isolatie. Of de aanleg van een groen dak.

 

Wie betaald

Mits goed uitgevoerd kan een dak weer minstens 25 tot 30 jaar mee. Meer weten? Kijk eens op de site van de Nederlandse Dakdekkers Associatie Deze weten alles over Dakonderhoud voor de VvE.

Wie betaald de kosten van een nieuwe dak? Enerzijds is dat in de splitsingsacte geregeld. Anderzijds zijn er vaak ook weer uitzonderingen. Dit staat altijd in de splitsingsacte. Maar ook in het bijbehorende modelreglement. Er zijn echter uitzonderingen. Bijvoorbeeld als de bovenste etage een dakterras gemaakt heeft. Dan kan bepaald zijn dat kosten aan het dak voor betreffende eigenaar is. Concluderend kan je dus stellen dat de reglementen goed gelezen moeten worden.

Wat speelt nog meer

Ga je een nieuw dak aanleggen. Denk dan ook meteen duurzaam! Bijvoorbeeld door de aanleg van dakisolatie. Maar ook bijvoorbeeld van een “groen dak” Dit zijn echter wel kostbare extra’s. Daar staat tegenover dat je een hogere energieprestatiecertificaat krijgt. En je voldoet aan de toekomstige

Meer hier over weten? Kijk eens op de site van Parel VvE Beheer Amsterdam Zij zijn een VvE Beheerder in Amsterdam met veel ervaring met duurzaamheid. Dus dakonderhoud VvE? Denk meteen na over duurzaamheidsmaatregelen. Dat is natuurlijk niet alleen goed voor het milieu. Maar ook voor de portemonnee van de VvE.