Technisch beheer

Technisch Beheer is belangrijk voor goede onderhoud van de woningen binnen de VvE. Technisch Beheer gaat niet alleen over onderhoud op korte termijn, maar ook op voor onderhoud op lange termijn. Goed Technisch Beheer is belangrijk voor waardebehoud van de appartementen binnen de VvE. Wij voeren voor u de volledige coördinatie uit van noodzakelijke en planmatig onderhoud. Voor calamiteiten zijn wij 24/7 bereikbaar.

Wat is Technisch Beheer?

Bij Technische Beheer mag u het volgende van uw VvE beheerder verwachten

  • 7 * 24 uur dienstverlening bij calamiteiten. Wij laten u niet in de steek als de nood het hoogste is. Onze aannemers, loodgieters en elektriciens zijn in noodgevallen 24 uur per dag inzetbaar.
  • Maar Technisch Beheer is ook het aanvragen van meerdere offertes voor onderhoud, het beoordelen van offertes en advisering hierover aan de VvE. U wilt immers de scherpste offertes en het beste advies. Uiteraard beslist de VvE aan wie de werkzaamheden uiteindelijk gegund worden. Wij hebben geen voorkeurleveranciers. Dat is wel zo transparant.
  • Ook (klein) onderhoud in de gemeenschappelijke ruimtes is bij ons in goede handen. Daarvoor werken wij samen met een aantal betrouwbare toeleveranciers. Voor kleine klusjes beschikken wij ook over een eigen klussendienst. Ook dat is Technisch Beheer
  • Wij kunnen een Meer Jaren Onderhoud Plan (MJOP) voor u laten opstellen. Hiermee heeft u niet alleen inzicht in het toekomstig onderhoud, maar ook heeft u een beter inzicht in de te vormen financiële reserves. Dit kan dan weer in de begroting worden verwerkt. Met een MJOP voorkomt u (financiële) verassingen. Hierover leest u meer bij Financieel Beheer
  • Heeft de VvE eenmaal besloten welke leverancier het onderhoud mag plegen, dan coördineren wij de betreffende werkzaamheden. Daar heeft u verder geen omkijken naar. Wij regelen verder alles.

Parel Beheer beschikt niet alleen over een goed netwerk van aannemers, loodgieters en elektriciens. Maar ook werken wij samen met onder andere Bouwkundigen, Architecten en Juristen om u optimaal van dienst te kunnen zijn. Technisch Beheer is dan ook veelomvattend.

Technisch Beheer en VvE Beheer?

Naast een degelijke administratie en goed Financieel Beheer van het appartement is Technisch Beheer de hoeksteen van waardebehoud van de appartementen binnen de VvE. Een goed onderhouden appartement verhoogt immers niet alleen de waarde van het appartement, maar ook het woongenot. Dit is ook nodig. De overheid stelt steeds strengere regels aan het onderhoud van de VvE. Vanaf 1 januari 2018 moet u bijvoorbeeld of een MJOP opstellen, of, indien u geen MJOP heeft, minimaal jaarlijks 0,5% van de herbouwwaarde van de appartementen reserveren voor onderhoud. Niet alleen de overheid stelt steeds meer eisen aan de VvE, maar ook banken, verzekeraars en hypotheekverstrekkers. Technisch Beheer wordt daarom ook steeds belangrijker.