Technisch Beheer

Technisch Beheer VvE

Naast Administratief Beheer en Financieel Beheer is er nog een ander type Beheer dat voor elke VvE van belang is. Technisch Beheer is cruciaal voor goed onderhoud van de woningen binnen de VvE. Het Technisch Beheer gaat niet alleen over het onderhoud op de korte termijn. Dit type Beheer omvat tevens het onderhoud op lange termijn. Daarom is goed Technisch Beheer belangrijk voor waardebehoud van de appartementen binnen de VvE.

Een van de diensten waarvoor u Parel Beheer kunt benaderen is het Technisch Beheer. Wij voeren voor u de volledige coördinatie uit van het noodzakelijke en planmatig onderhoud. Uiteraard is dat niet alles. Parel Beheer staat bekend om de persoonlijke aandacht die elke klant ontvangt. Zo zijn wij voor calamiteiten 24/7 bereikbaar. Met Parel Beheer als uw VvE Beheerder heeft u geen zorgen meer wat betreft het Technisch Beheer.

Neem vrijblijvend contact op

[[[["field8","less_than","5"]],[["set_value",null,"12.50",null,"field9"]],"and"],[[["field8","greater_than","4"],["field8","less_than","21"]],[["set_value",null,"10",null,"field9"]],"and"],[[["field8","equal_to","> 20"]],[["set_value",null,"0",null,"field9"]],"and"]]
1
Naam
Naam van de VvE
Telefoon
Waarmee kunnen we helpen?more details
0 /
Previous
Next

Wat is Technisch Beheer?

Wanneer u kiest voor Technisch Beheer uitgevoerd door Parel Beheer, dan behoort het volgende tot onze standaard dienstverlening:

  • De 24/7 dienstverlening bij calamiteiten.
  • Het aanvragen van meerdere offertes voor het onderhoud, het beoordelen van de offertes en advisering hierover aan de VvE.
  • Het bijhouden van het onderhoud in de gemeenschappelijke ruimtes.
  • Een eigen klussendienst voor de kleine klusjes.
  • Het opstellen van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP).
  • Het coördineren van de werkzaamheden van het onderhoud.

Als VvE Beheerder laten wij u niet in de steek wanneer de nood het hoogste is. Daarom heeft Parel Beheer een groot netwerk van aannemers, loodgieters en elektriciens. Daarnaast werken wij ook samen met onder andere bouwkundigen, architecten en juristen. Op die manier kunnen wij u optimaal van dienst zijn. Het Technisch Beheer is immers veelomvattend.

De vijf zekerheden van Parel Beheer

1

Wij kennen alle klanten persoonlijk

Bij ons bent u met andere woorden geen nummer weggestopt achter een inlogcode.

2

Wij houden houden ons aan de afspraken

Afspraak is altijd afspraak, geldt bij ons. Spreken wij af dat morgen de loodgieter om 10 uur bij u op de stoep staat? Dan staat deze beste man ook om 10 uur bij u op de stoep.

3

Wij zijn altijd transparant

Bij ons hoeft u geen rekening te houden met verborgen kosten en verrassingen achteraf. Wij werken enkel met vaste prijzen. Heeft u bijvoorbeeld onderhoud nodig aan het pand? Dan ontvangt u altijd minimaal twee offertes.

4

Wij zijn altijd bereikbaar voor calamiteiten

Wij zijn 24/7 telefonisch te bereiken. Dat betekent dus niet alleen tussen 9 en 5. Ook in het weekeinde en op zon- en feestdagen staan wij voor u klaar.

5

Uw wensen staan voorop

Bij Parel Beheer is iedere klant uniek.

Technisch Beheer met Parel Beheer als VvE Beheerder

Wanneer u kiest voor Parel Beheer als VvE Beheerder, dan zorgen wij voor een goed Technisch Beheer. Ondanks ons eigen netwerk leveranciers heeft Parel Beheer geen voorkeur. U wilt immers de scherpste offertes en het beste advies. Uiteraard beslist de VvE wie de werkzaamheden voor het onderhoud uiteindelijk gegund worden. Om zo transparant mogelijk te zijn, heeft Parel Beheer geen voorkeur wat betreft leveranciers.

Parel Beheer denkt zowel in korte termijn oplossingen als in oplossingen voor de lange termijn. Zo kunnen wij een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) voor de VvE opstellen. Hiermee heeft u niet alleen inzicht in toekomstig onderhoud. Met zo’n plan heeft u tevens beter inzicht in de financiële reserves. Dit kan vervolgens weer in de begroting worden verwerkt. Door middel van een MJOP voorkomt u financiële verrassingen.

Technisch Beheer en VvE Beheer

Naast een degelijke administratie en inzicht in het financiële plaatje is Technisch Beheer de hoeksteen van waardebehoud van de appartementen binnen de VvE. Een onderhouden appartement verhoogt immers niet alleen de waarde van het appartement. U vergroot door middel van goed onderhoud ook nog eens uw woongenot. Dit is tegenwoordig zelfs een vereiste. De overheid stelt namelijk steeds strengere regels aan het onderhoud van de VvE.

Vanaf 1 januari 2018 moet u bijvoorbeeld een MJOP opstellen of, indien u geen MJOP heeft, minimaal jaarlijks 0,5% van de herbouwwaarde van de appartementen reserveren voor onderhoud. Heeft uw VvE dit allemaal op orde? Uiteraard is de overheid niet de enige partij die eisen stelt aan de VvE. Partijen zoals banken, verzekeraars en hypotheekverstrekkers hebben tevens zo hun eisen. Technisch Beheer wordt daarom als onderdeel van het VvE Beheer steeds belangrijker. Parel Beheer kan dit uit handen nemen en verder alles regelen.

Opstellen MJOP

Vanaf 1 januari 2021 is de VvE wettelijk verplicht te reserveren voor groot onderhoud. De grondslag voor deze reservering is de verzekerde waarde. Is uw pand verzekerd voor € 1.000.000? Dan moet u jaarlijks € 5.000 reserveren. Ook al is het pand goed onderhouden. Heeft u een MJOP niet ouder dan 5 jaar? Dan mag u op basis van het MJOP reserveren. Is volgens het MJOP een jaarlijkse reservering van € 3.000 voldoende? Dan hoeft de Vereniging van Eigenaars geen € 5000,– reserveren. Maar mag de VvE € 3.000 reserveren. Dan scheelt zeker voor kleine VvE’s veel in de maandelijkse VvE bijdrage.

Parel Beheer kan deze MJOP laten opstellen voor de VvE. Als VvE beheerder in Amsterdam werken wij samen met een aantal hierin gespecialiseerde bouwkundige. Het opstellen van een MJOP is immers specialistenwerk.

Opleveringskeuring

Bij groot onderhoud voeren wij altijd een opleveringskeuring uit. Onze technische dienst controleert dan of het opgeleverde werk uitgevoerd is conform de offerte en binnen de overeengekomen prijs. Afhankelijk van de omvang, complexiteit en duur van de werkzaamheden bezoekt onze technisch dienst regelmatig de VvE waar de werkzaamheden plaatsvinden. Dat vinden wij een kerntaak van een VvE beheerder in Amsterdam. Uiteraard voeren wij deze werkzaamheden ook uit in andere steden. Indien noodzakelijk schakelen wij externe deskundigheid in. Bijvoorbeeld een bouwkundige, verfspecialist of constructeur. Goed en kwalitatief onderhoud is immers van groot belang voor het behoud van het appartement.

Indien schilderswerkzaamheden gedaan zijn op basis van een Sikkens Verfadvies doen zij vaak zelf de opleveringskeuring. Het voordeel daarvan is dat Sikkens dan ook 5 jaar garantie geeft op het schilderwerk. Controle van de werkzaamheden komt de kwaliteit van de werkzaamheden ten goede.

Onze VvE-diensten

Financieel beheer

Geen financiële verassingen meer. Bij ons is de financiële administratie van uw VvE in goede handen.

Financieel beheer ›

Administratief beheer

Goede en accurate administratie is van cruciaal belang bij het beheer van een VvE.

Administratief beheer ›

Technisch beheer

Voor het technisch beheer van uw VvE beschikken we over de juiste specialisten voor al uw onderhoud.

Technisch beheer ›

VvE oprichten

Wilt u een VvE oprichten? Parel Beheer helpt u er graag bij. We nemen al het werk uit handen.

VvE oprichten ›

Meerjarenonderhoudsplan

Wij regelen het maken én naleven van het meerjarenonderhoudsplan (MJOP) voor uw VvE.

Meerjaren onderhoudsplan ›

Huishoudelijk reglement

Een huishoudelijk reglement is een belangrijk document voor iedere VvE. Parel Beheer kan u hier goed bij helpen.

Huishoudelijk reglement ›

Veelgestelde vragen bij het kiezen van een VvE Beheerder

Welke kosten zijn voor de VvE en wie zorgt voor het onderhoud van het gebouw?

Welke kosten voor de VvE zijn staat in de splitsingsakte. Als vuistregel mag je hanteren al het onderhoud van de buitenschil (muren, dak, fundering, ramen, deuren). Daarnaast alle zaken die gemeenschappelijk zijn. Bijvoorbeeld de stijgleiding voor het water. Daar maken immers twee of meer appartementen gebruik van. Het onderhoud regelen wij graag voor u. Dat is wat wij noemen Technisch Beheer.

Mag ik mijn appartement verhuren?

Ja dat mag. Maar let op. In de splitsingsakte staat meestal dat het appartement een woonbestemming heeft. Dan mag u het als woning verhuren. Wilt u het gebruiken voor AirBnB of short stay? Dat wordt gezien als commerciële verhuur. Dat is een afwijking van de woonbestemming en dan moet u toestemming vragen aan de VvE.

Mag de VvE mij beperkingen opleggen in het gebruik van mijn privé gedeelte?

Dat mag alleen als de beperking expliciet in de splitsingsakte of het huishoudelijk reglement staat. Als daar in staat dat u geen huisdieren mag houden mag dat dus ook niet.

Helpt de VvE beheerder altijd met maken en regelen van het Meer Jaren Onderhoudsplan?

Parel VvE beheer helpt haar klanten daar altijd mee. Het MJOP wordt niet door ons zelf opgesteld. Dat is specialisten werk. Daarvoor werken wij samen met een aantal daarin gespecialiseerde bedrijven.

Is een reservefonds verplicht en wie mag daarover beschikken?

Ja een reservefonds is verplicht. De Wet verbetering Functioneren VvE’s stelt dat een VvE jaarlijks 0,5% van de verzekerde waarde moet reserveren voor onderhoud. Is de opstal verzekerd voor € 800.00? Dan moet er per jaar € 4000,– worden gereserveerd. De jaarlijkse VvE vergadering besluit over het inzet van de gelden uit het reservefonds. Bijvoorbeeld voor schilderwerk of dakrenovatie.

Moet een VvE elk jaar een jaarrekening opstellen?

Ja, dat moet. In bijna alle splitsingsakten staat dat dat binnen 6 maanden na afloop van het boekjaar moet gebeuren. Het opstellen van een jaarrekening valt onder het administratieve en financieel beheer van Parel Beheer.

Ik wil een uitbouw realiseren. Moet ik daarvoor toestemming hebben van de VvE?

Als u een verandering aan de gemeenschappelijke delen van de VvE wilt aanbrengen (zoals het verwijderen van een deel van de achtergevel) moet u daar altijd toestemming voor vragen aan de VvE.