VvE Beheer Haarlem

VvE beheer Haarlem

Parel Beheer is dé kleinschalige VvE beheerder van Haarlem en omstreken.
Uw Vereniging van Eigenaren (VvE) is bij ons in goede handen. Daar kunt u van op aan.

 

Wat kenmerkt VvE beheer in Haarlem?

Haarlem is een prachtige oude stad met karakteristieke kenmerken. Het VvE beheer in deze regio brengt specifieke uitdagingen met zich mee. Daarom zoekt u een kleinschalige VvE beheerder die bekend is met Haarlem en de unieke behoeften van de VvE’s in deze stad begrijpt.

In het historische centrum van Haarlem bevinden zich veel panden met een monumentale status die deel uitmaken van een Vereniging van Eigenaars. Het beheer van deze panden vereist specialistische kennis en ervaring. Regelmatig moeten historische elementen worden onderhouden. Ook bij onderhouds- en renovatiewerkzaamheden moeten specifieke richtlijnen worden gevolgd.

Daarnaast is Haarlem een stad waar zich steeds meer studenten en young professionals vestigen. Dit brengt specifieke vraagstukken met zich mee voor VvE’s, zoals het omgaan met verkamering en het creëren van een prettige leefomgeving voor alle bewoners. Het is belangrijk om rekening te houden met de wettelijke richtlijnen en voorschriften die hierbij komen kijken.

In de buitenwijken van Haarlem, zoals Haarlem-Noord of Haarlem-Schalkwijk, zijn er vaak grote complexen met meerdere gebouwen die samen één VvE vormen. Zo’n omvangrijke VvE beheren is een uitdagende taak en vraagt om expertise en efficiëntie. 

Het is daarom cruciaal om een professionele VvE beheerder in te schakelen die de complexiteit van dit type VvE’s begrijpt.

Administratief VvE-beheer en financieel VvE-beheer

Op het gebied van administratief en financieel VvE-beheer biedt Parel Beheer diverse mogelijkheden. 

Misschien heeft u behoefte aan een totaalpakket waarbij wij alle taken uit handen nemen, zoals het organiseren van jaarlijkse VvE-vergaderingen, het opstellen van notulen en het innen van bijdragen. Heeft u juist behoefte aan het afnemen van specifieke modules, bijvoorbeeld alleen het debiteurenbeheer? Ook dat is mogelijk.

Wij passen onze dienstverlening aan op uw wensen.

Technische VvE beheer

Ook voor technisch VvE beheer kunt u vertrouwen op Parel Beheer. 

Wij beschikken over een uitgebreid netwerk van specialisten die alle vormen van onderhoud kunnen uitvoeren. 

Of het nu gaat om dagelijks klein onderhoud of grotere projecten zoals schilderwerk en dakvernieuwing, wij zorgen ervoor dat u altijd kunt rekenen op kwaliteit en vakmanschap. 

Wij vragen altijd meerdere offertes aan en laten de keuze voor de uitvoering bij de VvE.

Parel Beheer: de verduurzamingspartner van uw VvE

Heeft uw VvE de ambitie om duurzamer te worden, maar weet u niet waar te beginnen?

Parel Beheer is de ideale keuze voor VvE’s die willen verduurzamen. Met onze uitgebreide ervaring op het gebied van energielabels, groene oplossingen en meerjarenonderhoudsplannen (MJOP’s), staan wij klaar om u te ondersteunen.

Wij hebben ruime expertise in groene oplossingen voor VvE’s, zoals de installatie van groene daken. Dit draagt bij aan een betere luchtkwaliteit en vermindert de CO2-uitstoot. Bovendien verbetert het de isolatie van het gebouw, waardoor er minder energie nodig is voor verwarming en koeling.

Een van de belangrijkste redenen om voor Parel Beheer te kiezen, is onze kennis over energielabels. Wij begrijpen als geen ander het belang van een goed energielabel en hoe dit verbeterd kan worden. Met onze ervaring kunnen wij VvE’s helpen om hun energielabel te optimaliseren en zo energie te besparen. Dat is goed voor het milieu en voor de waarde van uw woning.

Daarnaast hebben wij ruime ervaring in het opstellen van meerjarenonderhoudsplannen (MJOP’s), waarin alle benodigde onderhoudswerkzaamheden voor het pand worden vastgelegd. Hierbij nemen we ook de verduurzaming van het pand in overweging, voor een realistische groene langetermijnplanning.

De vijf zekerheden van Parel Beheer

1

Wij kennen alle klanten persoonlijk

U bent bij ons geen klantnummer achter een inlogcode, maar krijgt de persoonlijke aandacht die u nodig heeft.

2

Wij houden ons aan de afspraken

Afspraak is altijd afspraak. Spreken wij af dat de loodgieter morgen om 10 uur bij u is? Dan staat hij ook om 10 uur bij u op de stoep.

3

Wij zijn altijd transparant

U hoeft geen rekening te houden met verborgen kosten en/of verrassingen achteraf. Wij werken enkel met vaste prijzen.

4

Wij zijn altijd bereikbaar voor calamiteiten

Wij zijn 24/7 telefonisch te bereiken. Ook in het weekeinde en op zon- en feestdagen staan wij voor u klaar.

5

Uw wensen staan voorop

Bij Parel Beheer is iedere klant uniek.

Een professionele VvE-beheerder voor kleine VvE’s? Juist wel!

Bent u lid van een kleine VvE in Haarlem? 

Misschien vraagt u zich af of het de moeite waard is om een professionele VvE-beheerder in te schakelen. Misschien denkt u dat de kosten niet opwegen tegen de voordelen, of dat het niet nodig is vanwege de omvang van uw VvE. Maar er zijn verschillende redenen waarom kleine VvE’s juist profiteren van een professionele VvE beheerder.

Allereerst kan een professionele VvE beheerder u helpen bij het organiseren en structureren van uw VvE. Zelfs als uw VvE klein is, kan het nog steeds lastig zijn om alles goed georganiseerd te krijgen en te houden. Juist omdat er weinig leden zijn, is het zwaar om voor alle taken de juiste persoon te vinden. Een VvE-beheerder kan u helpen bij het opstellen van een duidelijke structuur en het vaststellen van procedures en regels.

Daarnaast kan een VvE beheerder u ondersteunen bij het financieel beheer van uw VvE. Het is vaak een uitdaging voor kleine VvE’s om de financiën op orde te houden, vooral als er weinig ervaring is met boekhouding. 

Een VvE beheerder helpt bij het opstellen van een begroting en het genereren van financiële rapportages. Dit is essentieel om onverwachte kosten te voorkomen en te werken aan een betere financiële stabiliteit.

Een derde reden waarom kleine VvE’s kunnen profiteren van een professionele VvE beheerder, is dat deze kan helpen bij het vinden van betrouwbare dienstverleners voor onderhoud en reparaties.

Parel Beheer onderhoudt goede relaties met leveranciers en dienstverleners, waardoor het gemakkelijker is om kwalitatief hoogwaardig onderhoud te regelen tegen een redelijke prijs. Dit helpt onverwachte grote uitgaven als gevolg van achterstallig onderhoud te voorkomen.

Parel Beheer is gespecialiseerd in het bieden van diensten op maat, speciaal voor kleine VvE’s.

Úw Haarlemse VvE beheerder

Zoekt u een kleinschalige VvE beheerder in Haarlem die uw wensen voorop zet? Dan is de kans groot dat Parel Beheer de beheerder is die u zoekt.

Bij Parel Beheer staan onze klanten namelijk altijd centraal. Wij kennen al onze VvE klanten persoonlijk en zijn 24/7 bereikbaar voor calamiteiten. Wij staan dus ook buiten kantooruren, in het weekend én op zon- en feestdagen gewoon voor u klaar. Omdat wij zelf gevestigd zijn in de regio zijn we natuurlijk extra snel ter plaatse als dat nodig is.

Ook hechten wij zeer aan transparantie en betrouwbaarheid. Bij ons zijn er dus geen verrassingen achteraf of verborgen kosten, maar vaste prijzen en heldere afspraken waar wij ons aan houden. Daarnaast beschikken wij als VvE bedrijf over goede kennis van de verschillende soorten Haarlemse woningen.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden m.b.t. onze VvE diensten? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem telefonisch contact op via 020 308 60 63 met een van onze adviseurs om te zien wat Parel Beheer voor uw VvE kan betekenen. U kunt ook een mail sturen naar info@parelbeheer.nl.

Onze VvE-klanten vertellen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Parel Beheer staat voor transparante en heldere communicatie en biedt een moderne, flexibele bedrijfsvoering om de kosten laag te houden. 

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat voor VvE-beheer in Haarlem. 

U krijgt direct een prijsopgave van Parel Beheer, inclusief heldere uitleg over onze diensten. U zit nog nergens aan vast. Wij adviseren u graag over de verschillende pakketten die wij aanbieden. Wist u dat wij ook een gratis overstapservice verzorgen voor uw huidige VvE-beheerder?

Voor meer informatie over de gemeente Haarlem en VvE-beheer staan wij u ook graag te woord. Bel Jan Willem op 06-25394450 of stuur een e-mail naar janwillem@parelbeheer.nl.

Een VvE beheerder waar u op kunt bouwen

365 dagen per jaar, 7 dagen per week

Bij Parel Beheer is het VvE beheer van uw Vereniging van Eigenaren (VvE), beleggingspand of particuliere woning in goede handen. Of het nu gaat om het bijhouden van de administratie, het oplossen van dagelijkse onderhoudsverzoeken of het uitvoeren van noodzakelijk en preventief onderhoud.

Dankzij de vijf zekerheden van Parel Beheer weet u zeker dat uw VvE beheer in goede handen is.

Wil je meer informatie? Bel of mail met Jan Willem Hens.

Veelgestelde vragen bij het kiezen van een VvE Beheerder

Welke kosten zijn voor de VvE en wie zorgt voor het onderhoud van het gebouw?

Welke kosten voor de VvE zijn staat in de splitsingsakte. Als vuistregel mag je hanteren al het onderhoud van de buitenschil (muren, dak, fundering, ramen, deuren). Daarnaast alle zaken die gemeenschappelijk zijn. Bijvoorbeeld de stijgleiding voor het water. Daar maken immers twee of meer appartementen gebruik van. Het onderhoud regelen wij graag voor u. Dat is wat wij noemen Technisch Beheer.

Mag ik mijn appartement verhuren?

Ja dat mag. Maar let op. In de splitsingsakte staat meestal dat het appartement een woonbestemming heeft. Dan mag u het als woning verhuren. Wilt u het gebruiken voor AirBnB of short stay? Dat wordt gezien als commerciële verhuur. Dat is een afwijking van de woonbestemming en dan moet u toestemming vragen aan de VvE.

Mag de VvE mij beperkingen opleggen in het gebruik van mijn privé gedeelte?

Dat mag alleen als de beperking expliciet in de splitsingsakte of het huishoudelijk reglement staat. Als daar in staat dat u geen huisdieren mag houden mag dat dus ook niet.

Helpt de VvE beheerder altijd met maken en regelen van het meerjarenonderhoudsplan?

Parel VvE beheer helpt haar klanten daar altijd mee. Het MJOP wordt niet door ons zelf opgesteld. Dat is specialisten werk. Daarvoor werken wij samen met een aantal daarin gespecialiseerde bedrijven.

Is een reservefonds verplicht en wie mag daarover beschikken?

Ja een reservefonds is verplicht. De Wet verbetering Functioneren VvE’s stelt dat een VvE jaarlijks 0,5% van de verzekerde waarde moet reserveren voor onderhoud. Is de opstal verzekerd voor € 800.00? Dan moet er per jaar € 4000,– worden gereserveerd. De jaarlijkse VvE vergadering besluit over het inzet van de gelden uit het reservefonds. Bijvoorbeeld voor schilderwerk of dakrenovatie.

Moet een VvE elk jaar een jaarrekening opstellen?

Ja, dat moet. In bijna alle splitsingsakten staat dat dat binnen 6 maanden na afloop van het boekjaar moet gebeuren. Het opstellen van een jaarrekening valt onder het administratieve en financieel beheer van Parel Beheer.

Ik wil een uitbouw realiseren. Moet ik daarvoor toestemming hebben van de VvE?

Als u een verandering aan de gemeenschappelijke delen van de VvE wilt aanbrengen (zoals het verwijderen van een deel van de achtergevel) moet u daar altijd toestemming voor vragen aan de VvE.