VvE Beheer Alkmaar

VvE beheer Alkmaar

Parel Beheer is dé kleinschalige VvE beheerder van Alkmaar en omstreken.
Uw Vereniging van Eigenaren (VvE) is bij ons in goede handen. Daar kunt u van op aan.

 

Wat kenmerkt VvE beheer in Alkmaar?

VvE beheer in Alkmaar kenmerkt zich door een diversiteit aan uitdagingen. De stad staat bekend om haar prachtige monumentale panden in de binnenstad, die vaak onderdeel uitmaken van een Vereniging van Eigenaars. Het beheer van deze panden vereist speciale aandacht en expertise, omdat er vaak historische elementen zijn die behouden moeten worden en er soms beperkingen zijn op het gebied van onderhoud en renovatie.

Naast monumentale panden zijn er in Alkmaar ook veel gebouwen met specialistische installaties, zoals liften, ventilatiesystemen en beveiligingssystemen. Het beheer van deze installaties vergt technische kennis en ervaring.

Een ander kenmerk van VvE beheer in Alkmaar is dat de stad een groeiende vraag kent naar duurzaamheid en energiebesparing. Veel VvE’s zijn dan ook bezig met het verduurzamen van hun gebouwen, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen, isolatie of warmtepompen.

Een VvE beheerder dient goed op de hoogte te zijn van de specifieke situatie in Alkmaar. Parel Beheer heeft ruime ervaring binnen de stad en weet precies wat plaatselijke VvE’s bezighoudt.

Administratief VvE beheer en financieel VvE beheer

Op het gebied van administratie en financiën biedt Parel Beheer verschillende opties, van volledige service tot afzonderlijke modules zoals administratief beheer en financieel beheer

Wij kunnen u helpen bij het organiseren van jaarlijkse VvE-vergaderingen, het opstellen van notulen, het innen van bijdragen en zelfs het opstarten van incassotrajecten.

Technisch VvE beheer

Ook voor technisch VvE-beheer kunt u vertrouwen op Parel Beheer. Wij hebben een netwerk van specialisten die alle soorten onderhoud kunnen uitvoeren. Van dagelijks klein onderhoud tot grotere projecten zoals schilderen en dakvernieuwing. Wij vragen altijd ten minste drie offertes aan en laten de VvE beslissen wie het werk mag uitvoeren.

Als wij het administratief beheer voor u uitvoeren, hoeft u zelf geen boekhouding uit te voeren. Bovendien voorkomt het vervelende discussies met de fiscus of uw inkomsten uit het vastgoed vallen in Box 1 of Box 3.

Parel Beheer: de verduurzamingspartner van uw VvE

Heeft uw VvE duurzame ambities? Het is lastig om te weten waar te beginnen.

Parel Beheer is een uitstekende keuze voor VvE’s die willen verduurzamen. Parel Beheer heeft ruime ervaring met energielabels, groene oplossingen en meerjarenonderhoudsplannen (MJOP’s).

Zo heeft Parel Beheer veel ervaring met groene oplossingen voor VvE’s, zoals het aanleggen van een groen dak. Dit draagt bij aan een betere luchtkwaliteit en het verminderen van de CO2-uitstoot. Bovendien kan dit bijdragen aan een betere isolatie van het gebouw, waardoor er minder energie nodig is voor verwarming en koeling.

Een van de belangrijkste redenen om voor Parel Beheer te kiezen, is onze kennis over energielabels. Parel Beheer kent als geen ander het belang van een goed energielabel en hoe dit kan worden verbeterd. Door hun ervaring kunnen zij VvE’s helpen om hun energielabel te verbeteren en zo energie te besparen.

Tot slot is Parel Beheer ervaren in het opstellen van meerjarenonderhoudsplannen (MJOP’s), waarin de benodigde werkzaamheden voor het onderhoud van het pand worden vastgelegd. Hierbij houden we ook rekening met de verduurzaming van het pand, zodat er een realistische langetermijnplanning ontstaat.

De vijf zekerheden van Parel Beheer

1

Wij kennen alle klanten persoonlijk

U bent bij ons geen klantnummer achter een inlogcode, maar krijgt de persoonlijke aandacht die u nodig heeft.

2

Wij houden ons aan de afspraken

Afspraak is altijd afspraak. Spreken wij af dat de loodgieter morgen om 10 uur bij u is? Dan staat hij ook om 10 uur bij u op de stoep.

3

Wij zijn altijd transparant

U hoeft geen rekening te houden met verborgen kosten en/of verrassingen achteraf. Wij werken enkel met vaste prijzen.

4

Wij zijn altijd bereikbaar voor calamiteiten

Wij zijn 24/7 telefonisch te bereiken. Ook in het weekeinde en op zon- en feestdagen staan wij voor u klaar.

5

Uw wensen staan voorop

Bij Parel Beheer is iedere klant uniek.

Úw Alkmaarse VvE-beheerder

Zoekt u een kleinschalige VvE beheerder in Alkmaar die uw wensen voorop zet? Dan is de kans groot dat Parel Beheer de beheerder is die u zoekt.

Bij Parel Beheer staan onze klanten namelijk altijd centraal. Wij kennen al onze VvE-klanten persoonlijk en zijn 24/7 bereikbaar voor calamiteiten. Wij staan dus ook buiten kantooruren, in het weekend én op zon- en feestdagen gewoon voor u klaar. Omdat wij zelf gevestigd zijn in de regio zijn we natuurlijk extra snel ter plaatse als dat nodig is.

Ook hechten wij zeer aan transparantie en betrouwbaarheid. Bij ons zijn er dus geen verrassingen achteraf of verborgen kosten, maar vaste prijzen en heldere afspraken waar wij ons aan houden. Daarnaast beschikken wij als VvE bedrijf over goede kennis van de verschillende soorten Alkmaarse woningen.

Bent u geïnteresseerd in de mogelijkheden m.b.t. onze VvE diensten? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan of neem telefonisch contact op via 020 308 60 63 met een van onze adviseurs om te zien wat Parel Beheer voor uw VvE kan betekenen. U kunt ook een mail sturen naar info@parelbeheer.nl.

In drie stappen naar uw nieuwe VvE-beheerder

1. Kennismaking en offerte

Eerst plannen we een kennismakingsgesprek. Parel Beheer licht de offerte toe en past deze eventueel aan.

 

2. Direct aan de slag!

Na akkoord gaan we direct aan de slag en regelen wij alle VvE-zaken voor u.

 

3. Gratis overstapservice

U hoeft slechts bij uw huidige beheerder op te zeggen. Wij doen de rest, zodat u geen zorgen heeft.

 

Een VvE beheerder waar u op kunt bouwen

365 dagen per jaar, 7 dagen per week

Bij Parel Beheer is het VvE beheer van uw Vereniging van Eigenaren (VvE), beleggingspand of particuliere woning in goede handen. Of het nu gaat om het bijhouden van de administratie, het oplossen van dagelijkse onderhoudsverzoeken of het uitvoeren van noodzakelijk en preventief onderhoud.

Dankzij de vijf zekerheden van Parel Beheer weet u zeker dat uw VvE beheer in goede handen is.

Wil je meer informatie? Bel of mail met Jan Willem Hens.

Onze VvE-klanten vertellen

Vrijblijvende offerte aanvragen

Parel Beheer staat voor transparante en heldere communicatie en biedt een moderne, flexibele bedrijfsvoering om de kosten laag te houden. 

Neem vandaag nog vrijblijvend contact met ons op voor een offerte op maat voor VvE beheer in Alkmaar. 

U krijgt direct een prijsopgave van Parel Beheer, inclusief heldere uitleg over onze diensten. U zit nog nergens aan vast. Wij adviseren u graag over de verschillende pakketten die wij aanbieden. Wist u dat wij ook een gratis overstapservice verzorgen voor uw huidige VvE beheerder?

Voor meer informatie over de gemeente Alkmaar en VvE beheer staan wij u ook graag te woord. Bel Jan Willem op 06-25394450 of stuur een e-mail naar janwillem@parelbeheer.nl.

Veelgestelde vragen bij het kiezen van een VvE Beheerder

Welke kosten zijn voor de VvE en wie zorgt voor het onderhoud van het gebouw?

Welke kosten voor de VvE zijn staat in de splitsingsakte. Als vuistregel mag je hanteren al het onderhoud van de buitenschil (muren, dak, fundering, ramen, deuren). Daarnaast alle zaken die gemeenschappelijk zijn. Bijvoorbeeld de stijgleiding voor het water. Daar maken immers twee of meer appartementen gebruik van. Het onderhoud regelen wij graag voor u. Dat is wat wij noemen Technisch Beheer.

Mag ik mijn appartement verhuren?

Ja dat mag. Maar let op. In de splitsingsakte staat meestal dat het appartement een woonbestemming heeft. Dan mag u het als woning verhuren. Wilt u het gebruiken voor AirBnB of short stay? Dat wordt gezien als commerciële verhuur. Dat is een afwijking van de woonbestemming en dan moet u toestemming vragen aan de VvE.

Mag de VvE mij beperkingen opleggen in het gebruik van mijn privé gedeelte?

Dat mag alleen als de beperking expliciet in de splitsingsakte of het huishoudelijk reglement staat. Als daar in staat dat u geen huisdieren mag houden mag dat dus ook niet.

Helpt de VvE beheerder altijd met maken en regelen van het meerjarenonderhoudsplan?

Parel VvE beheer helpt haar klanten daar altijd mee. Het MJOP wordt niet door ons zelf opgesteld. Dat is specialisten werk. Daarvoor werken wij samen met een aantal daarin gespecialiseerde bedrijven.

Is een reservefonds verplicht en wie mag daarover beschikken?

Ja een reservefonds is verplicht. De Wet verbetering Functioneren VvE’s stelt dat een VvE jaarlijks 0,5% van de verzekerde waarde moet reserveren voor onderhoud. Is de opstal verzekerd voor € 800.00? Dan moet er per jaar € 4000,– worden gereserveerd. De jaarlijkse VvE vergadering besluit over het inzet van de gelden uit het reservefonds. Bijvoorbeeld voor schilderwerk of dakrenovatie.

Moet een VvE elk jaar een jaarrekening opstellen?

Ja, dat moet. In bijna alle splitsingsakten staat dat dat binnen 6 maanden na afloop van het boekjaar moet gebeuren. Het opstellen van een jaarrekening valt onder het administratieve en financieel beheer van Parel Beheer.

Ik wil een uitbouw realiseren. Moet ik daarvoor toestemming hebben van de VvE?

Als u een verandering aan de gemeenschappelijke delen van de VvE wilt aanbrengen (zoals het verwijderen van een deel van de achtergevel) moet u daar altijd toestemming voor vragen aan de VvE.