VvE Beheer Onderhoud

VvE Beheer Onderhoud

VvE onderhoud is een belangrijk onderdeel van totaal VvE beheer. Evenals onderhoud hoort daar natuurlijk ook financieel en administratief beheer bij. Dus onderhoudstaken zijn een onderdeel van technisch beheer. Hieruit volgt dat technisch beheer de volgende taken bevat:

 • Dagelijks onderhoud. Dan zijn kleine tot middelgroot onderhoudswerk. Denk aan kleinschalig schilderwerk, een deur die niet goed dichtgaat. Maar ook het stellen van Hang en sluitwerk.
 • Het opstellen van een MJOP. Dat doen wij niet zelf. Dat is specialistenwerk. Hiervoor werken wij samen met Bouwburo Bollenstreek
 • Langjarig onderhoud. Vaak op basis van een meerjarenonderhoudsplan. Bijvoorbeeld schilderwerk. Maar ook dakvernieuwing.

Anders gezegd valt dit allemaal onder de VvE onderhoud. Voor onze VvE klanten maar ook voor derden. Bijvoorbeeld voor kleine klussen. Dan werken wij voor het dagelijks onderhoud met een eigen onderhoudsdienst. Daarom kunnen wij snel reageren en de kleine ergernissen oplossen. Kortom voor een deurbel die het niet doet. Of een deur die niet sluit.

Neem vrijblijvend contact op

[[[["field8","less_than","5"]],[["set_value",null,"12.50",null,"field9"]],"and"],[[["field8","greater_than","4"],["field8","less_than","21"]],[["set_value",null,"10",null,"field9"]],"and"],[[["field8","equal_to","> 20"]],[["set_value",null,"0",null,"field9"]],"and"]]
1
Naam
Naam van de VvE
Telefoon
Waarmee kunnen we helpen?more details
0 /
Previous
Next

Onderhoudsdienst van Parel Beheer

Voor grote klussen vragen wij altijd meerdere offertes op. Bijvoorbeeld bij schilderwerk. Bent u tevreden over een bepaald schildersbedrijf? Dat wordt deze in het offertetraject meegenomen.

Zoals gezegd beschikt Parel Beheer over een eigen onderhoudsdienst. Hierdoor kunnen wij snel reageren bij onderhoudsverzoeken vanuit een VvE. Wat doet onze eigen onderhoudsdienst? Denk hierbij aan:

 • Herstel gemeenschappelijke trap verlichting
 • Reparatie van hang- en sluitwerk
 • Kleine schilder- en stukadoorswerk
 • Eenvoudig loodgieterswerk
 • Kleine timmerwerken.
 • Noodreparaties bij inbraak

Wij doen in eigen beheer en tegen schappelijke tarieven. VvE onderhoud is belangrijk. Kortom door een eigen onderhoudsdienst kunnen wij snel en soepel reageren. Het zijn juist die kleine onderhoudstaken die bij eigenaren en bewoners veel ergernis veroorzaken.

Heeft u een onderhoudsverzoek? Mail dit naar onderhoud@parelbeheer.nl

De vijf zekerheden van Parel Beheer

1

Wij kennen alle klanten persoonlijk

Bij ons bent u met andere woorden geen nummer weggestopt achter een inlogcode

2

Wij houden houden ons aan de afspraken

Afspraak is altijd afspraak, geldt bij ons. Spreken wij af dat morgen de loodgieter om 10 uur bij u op de stoep staat? Dan staat deze beste man ook om 10 uur bij u op de stoep.

3

Wij zijn altijd transparant

Bij ons hoeft u geen rekening te houden met verborgen kosten en verrassingen achteraf. Wij werken enkel met vaste prijzen. Heeft u bijvoorbeeld onderhoud nodig aan het pand? Dan ontvangt u altijd minimaal twee offertes.

4

Wij zijn altijd bereikbaar voor calamiteiten

Wij zijn 24/7 telefonisch te bereiken. Dat betekent dus niet alleen tussen 9 en 5. Ook in het weekeinde en op zon- en feestdagen staan wij voor u klaar.

5

Uw wensen staan voorop

Bij Parel Beheer is iedere klant uniek.

Ook Particulier onderhoud

Al met al bedienen wij onze VvE’s met onze ervaren onderhoudsdienst en toeleveranciers. In de huidige tijd zijn goede vakmensen lastig te vinden. Of dat nu loodgieters, elektriciens of aannemers zijn. Heeft u zelf klussen aan uw woning of appartement? Maar weet u niet wie hiervoor in te schakelen? Dan kunnen de leden van de VvE’s die bij ons klant zijn gebruik maken van onze onderhoudsdienst. U kan ons inschakelen voor klussen die niet onder de gemeenschappelijkheid van de VvE vallen. Bijvoorbeeld zaken als:

 • Kleine schilder- en stucwerk
 • Het ophangen van lampen, schilderijen etc.
 • Eenvoudig loodgieterswerk
 • Reparaties aan uw keuken en sanitair.

Wij werken met transparante tarieven zonder verassingen achteraf.

Heeft u interesse in onze particuliere dienstverlening? Neem dan contact met ons op via het contactformulier

 

Corona Maatregelen

Bij het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM. Hierdoor kan onderhoud aan de VvE wat langer duren dan normaal. Zeker als deze werkzaamheden binnenshuis plaatsvinden. Indien dit niet noodzakelijk onderhoud betreft stellen wij het onderhoud uit. Uw veiligheid en die van onze medewerkers staat centraal. Heeft u vragen hierover? Neem dan gerust contact met ons op.

Wanneer mag er gewerkt worden?

Als er verbouwd wordt aan woningen ervaren omwonenden vaak overlast. Van lawaai, containers voor de deur en minder parkeerplakken. Maar wat zijn de regels eigenlijk? Wanneer mag er gewerkt worden? De gemeente Amsterdam hanteert de volgende regels:

 • Maandag tot en met zaterdag van 07.00 – 22.00
 • Zondag zijn werkzaamheden in principe niet toegestaan.

Officiële feestdagen gelden als een zondag.

Wordt er toch gewerkt op een zondag. Of op afwijkende uren op maandag t/m Zaterdag. Dan moet daar een  vergunning voor zijn aangevraagd.

 

Onze VvE-diensten

Financieel beheer

Geen financiële verassingen meer. Bij ons is uw financiële administratie in goede handen.

Financieel beheer ›

Administratief beheer

Goede en accurate administratie is van cruciaal belangrijk bij het beheer van vastgoed.

Administratief beheer ›

Technisch beheer

Wij beschikken over de juiste specialisten voor al uw onderhoud.

Technisch beheer ›

VvE oprichten

Wilt u een VvE oprichten? Parelbeheer helpt u er graag bij. Wij nemen al het werk uit uw handen.

VvE oprichten ›

Meerjaren onderhoudsplan

Wij regelen het maken en naleven van het Meerjaren onderhoudsplan (MJOP) voor uw VvE.

Meerjaren onderhoudsplan ›

Huishoudelijk reglement

Het Huishoudelijk Reglement is een belangrijk document voor iedere VvE. Parel Beheer kan u hier moeiteloos bij helpen.

Huishoudelijk reglement ›

Veelgestelde vragen bij het kiezen van een VvE Beheerder

Welke kosten zijn voor de VvE en wie zorgt voor het onderhoud van het gebouw?

Welke kosten voor de VvE zijn staat in de splitsingsakte. Als vuistregel mag je hanteren al het onderhoud van de buitenschil (muren, dak, fundering, ramen, deuren). Daarnaast alle zaken die gemeenschappelijk zijn. Bijvoorbeeld de stijgleiding voor het water. Daar maken immers twee of meer appartementen gebruik van. Het onderhoud regelen wij graag voor u. Dat is wat wij noemen Technisch Beheer.

Mag ik mijn appartement verhuren?

Ja dat mag. Maar let op. In de splitsingsakte staat meestal dat het appartement een woonbestemming heeft. Dan mag u het als woning verhuren. Wilt u het gebruiken voor AirBnB of short stay? Dat wordt gezien als commerciële verhuur. Dat is een afwijking van de woonbestemming en dan moet u toestemming vragen aan de VvE.

Mag de VvE mij beperkingen opleggen in het gebruik van mijn privé gedeelte?

Dat mag alleen als de beperking expliciet in de splitsingsakte of het huishoudelijk reglement staat. Als daar in staat dat u geen huisdieren mag houden mag dat dus ook niet.

Helpt de VvE beheerder altijd met maken en regelen van het Meer Jaren Onderhoudsplan?

Parel VvE beheer helpt haar klanten daar altijd mee. Het MJOP wordt niet door ons zelf opgesteld. Dat is specialisten werk. Daarvoor werken wij samen met een aantal daarin gespecialiseerde bedrijven.

Is een reservefonds verplicht en wie mag daarover beschikken?

Ja een reservefonds is verplicht. De Wet verbetering Functioneren VvE’s stelt dat een VvE jaarlijks 0,5% van de verzekerde waarde moet reserveren voor onderhoud. Is de opstal verzekerd voor € 800.00? Dan moet er per jaar € 4000,– worden gereserveerd. De jaarlijkse VvE vergadering besluit over het inzet van de gelden uit het reservefonds. Bijvoorbeeld voor schilderwerk of dakrenovatie.

Moet een VvE elk jaar een jaarrekening opstellen?

Ja, dat moet. In bijna alle splitsingsakten staat dat dat binnen 6 maanden na afloop van het boekjaar moet gebeuren. Het opstellen van een jaarrekening valt onder het administratieve en financieel beheer van Parel Beheer.

Ik wil een uitbouw realiseren. Moet ik daarvoor toestemming hebben van de VvE?

Als u een verandering aan de gemeenschappelijke delen van de VvE wilt aanbrengen (zoals het verwijderen van een deel van de achtergevel) moet u daar altijd toestemming voor vragen aan de VvE.