VvE Administratie. Waar gaat dat over?

VvE Administratie. Waar gaat dat over?
29 januari 2020 Jan Willem Hens
VvE Administratie

VvE Administratie

De VvE Administratie. Veel mensen kijken op tegen het bijhouden van de administratie van hun vereniging. Toch is een goede administratie belangrijk. Zeker voor een VvE in Den Haag. Den Haag kent immers veel slapende VvE’s. Wat zijn de belangrijkste onderdelen van de administratie:

  • Een jaarrekening
  • De Begroting opstellen
  • Een exploitatieoverzicht maken
  • Inzicht in debiteuren geven

Daarnaast moet je deze administratie nog een aantal jaren bewaren. Zo moet de jaarrekening 7 jaar worden bewaard. Nadat deze is goedgekeurd door de VvE. De bewaartermijn is een wettelijke eis. Zo schrijft ook de belastingdienst een bewaartermijn van 7 jaar voor.

 

Wat is het voordeel van een deugdelijke administratie

Meer weten over het opzetten van een VvE Administratie? Lees dan meer bij MKB Service hierover. Op hun website vind je meer informatie over de opzet van een administratie. Maar waarom is een deugdelijke administratie belangrijk? Het is vooral belangrijk als je een appartement wilt verkopen. Of je hypotheek wilt oversluiten. Dan moet het appartement worden getaxeerd. En taxateurs moeten de kwaliteit van een VvE meewegen. En dan willen zij meestal inzicht in de recente jaarrekeningen. Maar dan speelt bijvoorbeeld ook mee of er een deugdelijke begroting is. En ook of de VvE een MJOP heeft.

 

 

Een professionele VvE Beheerder

Dit alles wordt meegewogen in het taxatieverslag. Is alles niet op orde. Dan heeft dit een negatief effect op de taxatiewaarde. Daarom kan het verstandig zijn een professionele VvE Beheerder in te schakelen. Deze richt de VvE Administratie conform de wettelijke richtlijnen is. En heeft deze zaakjes op orde voor een eventuele taxatie. Wil je weten wat een professionele VvE Beheerder doet? Hier vindt je meer informatie Maar professioneel vve beheer heeft meer voordelen. Het brengt rust in de VvE. Besluiten worden op een juiste manier genomen. En het lid -penningmeester hoeft niet bij zijn buren te zeuren over geld.

Als VvE beheerder in Amsterdam krijgen wij steeds meer signalen. dat een goede administratie belangrijk is. Banken en hypotheekverstrekkers stellen steeds meer eisen aan de VvE. Belangrijk is bijvoorbeeld het volgende:

  • Wordt de VvE profesioneel beheerd?
  • Is de jaarrekening op orde
  • Wordt en voldoende gereserveerd.

Alle maken zaken die een positief effect hebben op de getaxeerde waarde van een woning.