AirBnB Amsterdam: verder aan banden?

AirBnB Amsterdam: verder aan banden?
10 januari 2018 Jan Willem Hens
AirBnB Amsterdam

 

AirBnB Amsterdam. Eindelijk durft Amsterdam het aan. Na Amstelveen wordt Amsterdam de tweede gemeente in de regio die het maximale verhuur termijn van AirBnB verlaagt naar 30 dagen. De maatregel gaat naar verwachting in op 1 januari 2019. In Amsterdam worden op dit moment ongeveer 5% van de woningen meer dan 60 dagen per jaar verhuurt, aldus Het Parool in een publicatie van 10 januari 2018.

AirBnB was natuurlijk ooit bedoeld om je woning tijdelijk te verhuren als je bijvoorbeeld op vakantie ben, maar je kan je natuurlijk afvragen hoeveel Amsterdammers 60 dagen per jaar op vakantie kunnen…..

Overigens is dit natuurlijk een maatregel van de Gemeente Amsterdam. Het staat natuurlijk de VvE’s altijd vrij om AirBnB binnen de VvE gedeeltelijk of in zijn geheel te verbieden. Want voor AirBnB verhuur is bijna altijd toestemming nodig van de VvE. En dit staat los van de gemeentelijke regelgeving.

Een goede VvE Beheerder kan u helpen om AirBnB binnen de VvE in goede banen te leiden. Parel VvE Beheer Amsterdam helpt u graag.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.