Toe- en uittredingskosten voor een VvE.

Toe- en uittredingskosten voor een VvE.
31 juli 2019 Jan Willem Hens
toe- en uittredingskosten

Toe- en uittredingskosten

Toe- en uittredingskosten voor een VvE betaal je aan de VvE beheerder in Amsterdam. Deze kosten zijn voor toe- en uittreding van de VvE. Dit betaal je omdat de Amsterdamse VvE beheerder kosten maakt. De Beheerder moet een aantal zaken doorgeven aan de notaris. En hij moet de administratie van de VvE aanpassen. Naast de Toe- en uittredingskosten voor een VvE moet je bij verkoop meer kosten betalen. Denk hierbij aan 2% overdrachtsbelasting (en in sommige gevallen 6%). Maar ook kosten voor de notaris (als je de koper bent). Maar ook kadasterkosten en zogenaamde onderzoekskosten. Uw makelaar kan hier meer over vertellen

Waarvoor betaal je deze kosten

De Toe- en uittredingskosten betaal je aan de VvE beheerder. Maar wat doet de VvE beheerder hiervoor. Bij de toe en uittreding van een eigenaar moet de beheerder een aantal handelingen verrichten. De beheerder krijgt altijd bericht van de notaris. Dan moet hij een aantal gegevens doorgeven aan de notaris. Denk hierbij aan hoogte van de servicekosten, zijn er achterstanden bij de VvE. Maar ook waar is de VvE verzekerd. En of er Toe- en uittredingskosten verschuldigd zijn. Daarnaast ook het aandeel van de appartementsrecht in het reservefonds. Deze verklaring hecht de notaris aan de akte.

Waar moet je verder op letten

De VvE beheerder doet nog meer. Zo moet hij in de administratie nog een aantal zaken aanpassen. Denk aan het eigenaarsregister en de debiteurenkaart. Vragen hierover? Neem contact op met uw vve beheerder Voor de toe- en uittredingskosten ontvangt u ook van de beheerder een Welkomsbrief! Daarin staan een aantal belangrijke zaken bij over de VvE en uw rechten en plichten. Wat staat daar bijvoorbeeld in? Dan moet u denken aan de hoogte van de servicekosten en hoe u die moet betalen. Maar ook waar u terecht kan met serviceverzoeken. Als er bijvoorbeeld wateroverlast is.