Gouden Eeuw. Komt de tweede van Amsterdam in gevaar?

Gouden Eeuw. Komt de tweede van Amsterdam in gevaar?
9 januari 2018 parelbeheer

De Gouden eeuw. Komt de groei van Amsterdam in de knel? Komt de positie van Techstad Amsterdam in gevaar? Nu nog vestigen zich bedrijven als Uber, Amazon en Oracle nog in Amsterdam. Maar hoe lang nog? Volgens een artikel in Het Parool van zaterdag 6 januari 2018 moet Amsterdam als Techhoofdstad oppassen voor de concurrentie uit steden als Berlijn, Kopenhagen en Dublin. De Gouden eeuw moet beschermend worden!

De oorzaak? Te weinig (betaalbare) huizen voor alle buitenlandse werknemers, kantoorruimte is niet meer te vinden en scholing voor de kinderen is erg lastig. De Gouden eeuw loopt gevaar! Amsterdam lijkt zicht in de voet te gaan schieten. Er is jarenlang een bouwstop geweest voor kantoren. Dat duurt jaren voordat die achterstand ingehaald gaat worden. Om maar niet te spreken over de hoge huren in Amsterdam. Want daar wil de expat wonen. Niet in Almere, Hoofddorp of Purmerend. Maar in het Amsterdam van de Gouden eeuw!

Een oproep aan de Gemeente Amsterdam. Ga bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Huizen en kantoren. Maar hou wel onze identiteit in de gaten. Anders kan de tweede Gouden Eeuw voor Amsterdam eens snel voorbij zijn.

Wat moet Amsterdam doen? Bouwen, bouwen en nogeens bouwen. Niet alleen woningen, maar ook kantoren. Om de stad aantrekkelijk te houden moet je hier immers kunnen wonen en werken. Dat brengt dynamiek in de stad van de gouden eeuw.

Dat is de grote uitdaging voor de politiek. Maar dat is ook meteen het grootste verschil. Een partij wil alleen woningen. De andere vooral kantoren. En als je woning bouwt. Voor wie? Sociale huurwoningen. Of voor de middeninkomens. Of toch voor de rijken uit zuid? De gouden eeuw moet beschermend worden!

Comment (1)

  1. Henk Jan 6 jaar geleden

    Dit is een intressante artikel. Ik hoop dat er meer van zulke artikelen verschijnen op deze VvE Blog.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.