Energielabel, Duurzame energie en BENG Norm

Energielabel, Duurzame energie en BENG Norm
18 februari 2018 Jan Willem Hens
Energielabel

Wordt uw woning onverkoopbaar omdat vergelijkbare woningen met een beter Energielabel te koop staan? Wat is uw woning waard in het jaar 2025? Binnen 2 jaar is de BENG norm (energie neutrale gebouwen) er. Heeft u een woning die gebouwd is in de 70/80/90’er jaren? Dan is de verwachte investering om aan de toekomstige energienorm te voldoen groot. De andere woningen zijn mogelijk aantrekkelijker voor de kopers, omdat zij wel een Energielabel hebben en aan de BENG norm voldoen. De prijs van aardgas gaat nu langzaam maar zeker omhoog!

 

Een warmtepomp brengt toegevoegde waarde, maar kan alleen in bepaalde situaties tot een optimum komen. Dus vraag uzelf eens af: wanneer is mijn gebouw of woning klaar voor de energietransitie beoogd door de regering? Is een Energielabel belangrijk en wat betekend de Beng norm voor de waarde van mijn woning? Begin op tijd met de Energietransitie. Zo blijft de investering haalbaar. Wordt de marktwaarde van uw woning in de toekomst bepaald door de Beng norm en de Energielabel? Voor meer informatie kunt u terecht op deze website: www.ernergievisie.com

Bij verkoop van een woning speelt de energielabel een rol. Deze moet de verkoper aan de koper overhandigen. Dan kan je er makkelijk eentje aanvragen. Als je dat niet doet heb je kans dat je een boete krijgt.

Ook letten kopers er meer op. De volgende stap is dat hypotheekverstrekkers hier eisen aan gaan stellen. Bijvoorbeeld dat je minimaal een D label moet hebben.

Meer info hierover kan je makelaar je geven. Of bel een VvE beheerder. Bijvoorbeeld www.parelbeheer.nl Die weten vaak hoe de vork in de steel zit. Een Energielabel. Belangrijker dan je denkt.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.