De VvE huismeester: wat mag je er van verwachten?

De VvE huismeester: wat mag je er van verwachten?
19 juni 2020 Jan Willem Hens

De huismeester. Als eigenaar van een appartement in een Vereniging van Eigenaars (VvE), heeft u waarschijnlijk al eens van deze term gehoord. 

Maar wat houdt deze functie nu precies in? Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een huismeester? In deze blog zal ik uitleggen wat de rol en taken van een huismeester zijn, en waarom deze dienstverlening een toegevoegde waarde kan zijn voor uw VvE.

De taken van de VvE huismeester

Een huismeester is verantwoordelijk voor het uitvoeren van allerlei taken die bijdragen aan een prettige en veilige woonomgeving voor de bewoners van de VvE. 

Denk hierbij aan het zorgen voor:

  • een schone omgeving
  • het uitvoeren van kleine reparaties
  • het houden van toezicht op de veiligheid van het gebouw en de bewoners. 

Daarnaast is de huismeester ook het aanspreekpunt voor bewoners bij vragen of problemen.

De oren en ogen van het VvE-bestuur

Een belangrijke taak van de huismeester is het signaleren van belangrijke zaken en het melden hiervan aan het bestuur van de VvE. Dit kan bijvoorbeeld gaan om noodzakelijke reparaties, maar ook om illegale onderhuur of het niet naleven van het Huishoudelijke Reglement en splitsingsakte. De huismeester kan dus gezien worden als de ogen en oren van het bestuur.

Maar de huismeester vervult ook een belangrijke rol in noodgevallen. Bijvoorbeeld als er ’s nachts wordt ingebroken, of als er op zondag een waterleiding springt. In deze gevallen is het prettig om te kunnen terugvallen op een vaste huismeester, die bekend is met de bewoners en de situatie ter plekke.

Een VvE huismeester inschakelen: de voordelen

Het inschakelen van een huismeester kan bijdragen aan een schone en veilige woonomgeving, wat niet alleen prettig is om in te wonen, maar ook goed is voor de waardeontwikkeling van de woning. 

Een aangename en goed onderhouden woonomgeving draagt immers bij aan de waarde van de woning.

Bij Parel Beheer kunt u terecht voor huismeesterdiensten voor uw VvE. Wij bieden een uitgebreide dienstverlening, waarbij de zekerheden van vaste prijzen, vaste gezichten en duidelijke prijzen zonder verrassingen achteraf centraal staan. Daarnaast bieden wij ook schoonmaakdiensten tegen schappelijke prijzen, vanaf € 35,- per maand. Zeker combinatie met onze VvE diensten is uw VvE bij ons in goede handen.