VvE Amsterdam, is het een goed idee om een beleggingsobject te kopen?

VvE Amsterdam, is het een goed idee om een beleggingsobject te kopen?
31 oktober 2018 Jan Willem Hens
woning huren

 

VvE Amsterdam. Zal ik een huurwoning kopen als belegging?

Dag, VvE Amsterdam. Ik heb een erfenis gekregen en wil dit eventueel beleggen in een huurwoning in Amsterdam. Het gaat mij natuurlijk om de huuropbrengsten. Is dat verstandig VvE Amsterdam? Ja, dan kan verstandig zijn vertelde VvE Amsterdam. Maar dat ligt natuurlijk wel aan wat je wilt, en wat je persoonlijke omstandigheden zijn. Je moet jezelf een aantal vragen stellen aldus VvE Amsterdam. Bijvoorbeeld:

  1. Heb je een lange of korte beleggingshorizon? Beleggen in huurwoningen doe je niet voor de korte termijn. Zeker als de prijzen dalen, moet je kunnen wachten tot deze weer omhoog gaan. En dat kan een aantal jaren duren vertelde VvE Amsterdam.
  2. Doe je het met eigen middelen, of moet je lenen? Het laatste is altijd riskant.
  3. Ben je bereid om ook zelf huurders te vinden. Dat scheelt in de bemiddelingskosten.

Het verhuren van een woning. Waar moet ik op letten?

De regelgeving voor het verhuur van huurwoningen verschilt per gemeente. Zo zijn de regels in Utrecht strenger dan in Amsterdam vertelde VvE Amsterdam mij. Je moet je daar echt in verdiepen. Zodra je een huurwoning aan meer dan twee mensen verhuurt moet je in Utrecht een vergunning aanvragen. In Amsterdam gaat dit ook eisen. Let dus de regelgeving. Maar mag het ook van de VvE (Vereniging van Eigenaars). Lees altijd de Splitsingsacte goed en de meest recente notulen van de VvE vergadering. Anders loop je het gevaar een woning te kopen die niet verhuurt mag worden. En VvE Amsterdam weet dat dat niet ondenkbeeldig is. Dus een van de belangrijkste tips van VvE Amsterdam: Huren lijkt interessant, maar verdiep je in je eigen beleggingshorizon en de regels van de VvE.

Overigens stond in het parool van 30 oktober 2018 dat de huren nog steeds stijgen in Amsterdam.

Wat zijn de fiscale regels rond het verhuur van woningen

VvE Amsterdam vertelde mij dat huuropbrengsten voor particulieren vallen in Box 3 als aan de fiscale voorwaarden hiervoor is voldaan. Meer informatie hierover vind je bij de Belastingdienst

Aan het verhuur van woningen zijn natuurlijk kosten verbonden. Als de verhuur in box 3 valt kan je denken aan: Vermogensbelasting over de WOZ waarde, OZB belasting en afvalstoffenheffing. Is de woning onderdeel is van een VvE komen daar nog de maandelijkse servicekosten bij.

Als vuistregel kan je nemen dat je ongeveer 2 maandhuren kwijt bent aan deze kosten. Maar let op, dit is slechts een vuistregel! Meer info?

verhuurservice