Kleine VvE Den Haag. Wat doet de VvE?

Kleine VvE Den Haag. Wat doet de VvE?
27 december 2019 Jan Willem Hens
Kleine VvE Den Haag

Beheer van een kleine VvE in Den Haag

Het uitbesteden van het beheer van een kleine VvE in Den Haag. Is dat wel nodig? Ja, wij vinden dat wel belangrijk. Want onafhankelijk van de omvang van de VvE moet de VvE steeds meer voldoen aan wettelijke regels. Voorbeeld: of de Vereniging van Eigenaars bestaat uit 2 appartementsrechten of 250 appartementsrechten. Beide VvE’s hebben de wettelijke plicht om te reserveren voor het groot onderhoud. Dat is volgens de wet nu 0,5% van de herbouwaarde van het pand. Als herbouwwaarde neemt men de verzekerde waarde. Meer informatie over VvE’s in Den Haag vind je terug op de speciale VvE website van de gemeente.

Wat doet een VvE Beheerder

Zeker bij verkoop van de woning is dat van belang. Bij taxatie van de woning door de hypotheekverstrekker is deze verplicht rekening te houden met de kwaliteit van de VvE. Als de VvE niet professioneel beheerd wordt is de kans groot dat de taxatie lager uitvalt. Zeker bij een kleine VvE in Den Haag is de kans hierop reëel. Over het algemeen voert een professioneel VvE Beheerder de volgende taken uit:

  • Technisch VvE Beheer
  • Administratief VvE Beheer
  • Financieel VvE Beheer

Wil je meer hierover lezen? Kijk dan eens op de site van een bekende VvE beheerder in Den Haag gespecialiseerd in het beheer van kleine VvE’s

Wat is nog meer belangrijk bij VvE Beheer

Lees hier verder over het beheer van een kleine VvE in Den Haag. Maar waarom zou je als VvE het beheer uitbesteden? Daar zijn allerlei argumenten voor te verzinnen. Bijvoorbeeld dat je “liever borrelt met de buren” dan dat je ruzie maakt over geld! Maar ook omdat de wet- en regelgeving voor VvE’s steeds complexer wordt. En dat kan bij verkoop van een appartementsrecht tot problemen leiden. Bijvoorbeeld als je niet bent ingeschreven bij de KvK. Niet voldoende reserveert. En geen MJOP hebt. Allemaal prijsdrukkende effecten op een taxatie van het pand.