VvE Schilderen. Waar moet je allemaal rekening mee houden?

VvE Schilderen. Waar moet je allemaal rekening mee houden?
1 mei 2019 Jan Willem Hens
VvE Schilderen

VvE Schilderen: groot onderhoud

De VvE moet schilderen. Dat is een van de grootste kostenposten. En het komt elk 7 tot 10 jaar terug. Het is een onderdeel van het groot onderhoud. Maar niet alles hoeft even vaak geschilderd te worden. Bijvoorbeeld de zonzijde vaker dan de schaduwzijde. De zon is funest voor schilderwerk. En VvE heeft een aantal keuzes. Alles tegelijk? Of eerst een zogenaamde 0-beurt. En dan elk drie jaar bijhouden. Ook de keuze van een schilderbedrijf is lastig. Er zit veel kwaliteitsverschil tussen. Kies je bij VvE schilderen voor de goedkoopste? Moet je wellicht vaker schilderen. Of kies je voor kwaliteit? Er zit veel verschil tussen schilderbedrijven.

 

Waar moet je op letten bij het kiezen van een schilderbedrijf?

Kijk eens op Professioneel Verfadvies. Sigma kan VvE’s in Amsterdam ondersteunen als daar behoefte aan is. Let bij het schilderen van de VvE op kwaliteit. Goedkoop lijkt vaak slim. Maar als je dan vijf jaar later weer moet schilderen? Dan was een duurdere schilder met een houdbaarheidstermijn van 8 jaar uiteindelijk beter geweest. Let dus niet alleen op de prijs. Maar ook op wat de schilder doet. Helemaal kaal branden? Of alleen schuren? Eén, twee of drie maal aflakken incl. gronden. Of maar één keer? Het heeft allemaal met kwaliteit te maken. En met prijs. Dus ga bij VvE schilderen niet alleen af op de prijs. Maar ook op de kwaliteit.

 

De uiteindelijke keuze van de VvE voor schilderen?

Uiteindelijk moet de VvE een keuze maken. Heel veel hangt af van wat de leden zelf willen. Goedkoop of juist duurzaam. Eens in de 8 tot 10 jaar. Of elke drie jaar bijhouden. Voor alles is wat te zeggen. Maar de belangrijkste tip is. Kies voor kwaliteit en niet voor prijs. Bij het schilderen van de VvE ben je dan uiteindelijk het goedkoopste uit. Weet je niet welke schilder je moet kiezen? Vraag om je heen wie ervaring heeft met een goede schilder. Dat is eigenlijk het meest verstandige. Als leek is het moeilijk te beoordelen wat een goede of slechte schilder is. VvE Schilderen. Wees bewust van de keuzes die je maakt. En kies niet altijd voor de goedkoopste. Meer info op Technisch Beheer