VvE Administratie Rotterdam. Niet zelf doen?

VvE Administratie Rotterdam. Niet zelf doen?
3 februari 2020 Jan Willem Hens
VvE Administratie Rotterdam

Administratie VvE Rotterdam

VvE Administratie Rotterdam. Veel eigenaren en bewoners zien op tegen het bijhouden van de administratie. Kan een beheerder dit doen? Het voeren van een goede administratie is van groot belang. Daarmee laat je zien dat het een goede en gezonde VvE is. Onderdelen van de administratie zijn onder andere de jaarrekening en de begroting. Maar natuurlijk ook debiteurenbeheer. Immers er moet wel betaald worden. En dit is nu juist een onderdeel van de administratie die niemand leuk vindt. Het elkaar aanspreken over niet betaalde bijdrages is lastig. Maar dat moet natuurlijk wel gedaan worden. Betalingsachterstanden zijn vervelend.

 

Wat zijn belangrijke onderdelen

Maar hoe richt je een administratie voor de VvE in? Dat lees je onder andere bij de Belastingdienst

Wat zijn belangrijke onderdelen voor de VvE Administratie in Rotterdam? Denk daarbij onder andere aan

  • Een correcte jaarrekening
  • Een actuele begroting
  • Debiteurenbeheer en het innen van achterstanden
  • Het bijhouden van het archief.

Voor een kleine VvE is dit allemaal natuurlijk niet veel werk. Maar daarom is het wel belangrijk dat het goed gedaan wordt. Immers een slechte administratie kan leiden tot burenruzies. Zoals gezegd ook tot een waardevermindering van het appartement. Ook niet onbelangrijk.

 

De VvE Administratie uitbesteden?

Wil je zelf de administratieve beheer niet zelf doen? Denk dan aan het uitbesteden aan een professionele VvE beheerder. Bijvoorbeeld aan Parel administratief vve beheer. Deskundige VvE beheerders kunnen je veel zorgen uit handen nemen. Maar vooral ook zorgen dat de VvE voldoet aan alle wettelijke eisen. Ook voor de VvE Administratie in Rotterdam kan dit belangrijk zijn. Goed beheer brengt rust in de VvE. Toch is het zo dat er veel slapende VvE’s zijn. Dat zijn VvE’s zonder bijvoorbeeld een inschrijving in de KvK. Maar ook geen eigen bankrekening. Samengevat zorg dat de administratie op orde is.