Kleine VvE Utrecht? Ook dan is goed beheer belangrijk

Kleine VvE Utrecht? Ook dan is goed beheer belangrijk
17 januari 2020 Jan Willem Hens
Kleine VvE Utrecht

Kleine VvE Utrecht

Bent u lid van een kleine VvE in Utrecht? Dan is er een kans dat uw VvE niet actief is. Of geen gebruik maakt van een professionele VvE Beheerder. De gemeente Utrecht heeft relatief veel kleine VvE’s. Dat zij vereniging van eigenaars tot ca. 6 appartementsrechten. En veel van deze VvE’s zijn ook inactief. Dus niet ingeschreven in de Kamer van Koophandel. Maar ook niet sparen voor het noodzakelijk onderhoud. En dat laatste is tegenwoordig een wettelijke verplichting. Niet ingeschreven in de KvK? Dat is een economische delict met een boete van € 14.000! Maar ook: een appartement in een actieve VvE is gewoon meer waard.

Hoe kan je een VvE activeren?

Ook een kleine VvE in Utrecht moet je activeren. De gemeente ondersteund bewoners hier actief mee. Lees hier meer. Wij vroegen aan Parel VvE Beheer  wat een VvE moet doen om zichzelf te activeren. Er zijn een aantal stappen die de VvE kan doorlopen:

  • Inschrijven VvE in de Kamer van Koophandel (KvK)
  • Benoemen Bestuur
  • Openen eigen bankrekening
  • Opstellen begroting en houden eerste VvE vergadering.

Daarnaast is er nog de keus om het beheer wel of niet uit te besteden. Dat kan bijvoorbeeld bij Parel VvE Beheer Zij zijn gespecialiseerd in het beheer van kleine VvE’s in Utrecht.

 

Kleine VvE Utrecht professioneel laten beheren?

Is het verstandig om het beheer van kleine VvE’s over te dragen naar een beheerder? Het voordeel van uitbesteding is dat je zelf kan “borrelen bij de buren” Alle beslommeringen worden uit handen genomen. Zoals het innen van de maandbijdragen. Het zorgen dat de VvE voldoet aan de wettelijke normen. En als het moet bij overdracht inlichtingen verstrekken aan de notaris. Maar wat eigenlijk het belangrijkste is. Bij een professioneel beheerde VvE is het appartement gewoon meer waard. Bij taxatie moet de taxateur rekening houden met de kwaliteit van de VvE. Een kleine VvE in Utrecht? Gewoon activeren.