Debiteurenbeheer VvE. Een taak van de VvE Beheerder

Debiteurenbeheer VvE. Een taak van de VvE Beheerder
17 februari 2020 Jan Willem Hens
Debiteurenbeheer VvE

Debiteurenbeheer VvE

Debiteurenbeheer VvE. Wanneer speelt dit en wat is de rol van de VvE Beheerder in Amsterdam? Want de leden moeten wel betalen. Debiteurenbeheer is onderdeel van Administratief Beheer. Vandaar dat deze functie bij de beheerder hoort. Met de bedoeling de VvE gezond te houden. Als de leden niet op tijd betalen kan dat tot problemen lijden. Bijvoorbeeld bij het betalen van de opstalverzekering. Maar ook voor noodzakelijk onderhoud. Vandaar dat hierover vaak bepalingen staan in de splitsingsacte. Bijvoorbeeld dat er vooruit betaald moet worden. Maar ook sancties als dat niet gebeurt. Vaak leiden achterstanden tot incassotrajecten. Meer hierover weten? Lees dan hier verder.

 

Hoort het bij VvE Beheer Amsterdam

Ja. Tenzij is afgesproken dat de VvE Beheerder dit niet doet. Maar dit komt eigenlijk nooit voor. Overigens komt de gang naar de rechter ook bijna niet voor. Parel VvE Beheer Amsterdam gaf aan dat dit in minder dan 0,002% van de gevallen voorkomt. Kortom goed Debiteurenbeheer VvE voorkomt veel ellende. Hoe dat komt? Je moet er als beheerder bovenop zitten. Vandaar dat beheerders vaak snel aanmanen. Of met automatische incasso werken. Dat scheelt oplopende debiteurenstanden. Evenals een hoop lastige incassotrajecten. Daarom moet je dit goed monitoren. Dat is niet alleen prettig. Maar betekend ook een gezonde VvE.

 

Wat is Administratief Beheer nog meer

Administratief VvE beheer is onder andere verantwoordelijk voor het volgende:

  • Bijhouden van de administratie
  • Doen van betalingen aan leveranciers
  • Het opstellen van een cashflow opstelling
  • Debiteurenbeheer
  • Het VvE archief bijhouden volgens de wettelijke normen.

Maar ook natuurlijk debiteurenbeheer voor de VvE. Je kunt er meer over lezen bij Parel VvE Beheer Amsterdam. Zoals gezegd moet je als VvE hier scherp op zijn. Een normaal proces loopt al volgt. Ten eerste een verzoek tot betalen. Dan een aanmaning. Vervolgens een 14 dagen brief? Nog niet betaald? Dan kan je de voordering uitgeven aan een incassobureau.