VvE Beheer Amsterdam, wat wel en wat niet verzekeren?

VvE Beheer Amsterdam, wat wel en wat niet verzekeren?
14 maart 2018 Jan Willem Hens
Verzekeren

Als VvE Beheerder in Amsterdam krijg ik van mijn klanten vaak de vraag welke verzekeringen de VvE zou moeten afsluiten. Het gaat eigenlijk altijd om een drietal van belang zijnde verzekeringen: De Opstalverzekering (bijvoorbeeld voor als je huis afbrandt), een aansprakelijkheidsverzekering (bijvoorbeeld voor als jullie dakpannen op de auto van de buurman vallen) en een Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering.

In de opstalverzekering is vaak ook nog een glasverzekering inbegrepen. Wij van VvE Beheer Amsterdam vinden dat je dit moet overleggen met je assurantietussenpersoon. Zij zijn immers de specialisten in het verzekeringsvak, en hebben ook de benodigde vergunningen om hierover te adviseren. Bijvoorbeeld over wat wel en wat niet verzekeren.

Maar als VvE beheerder in Amsterdam zijn er natuurlijk wel wat algemene richtlijnen te geven: zorg dat de opstal niet onderverzekerd is. Laat deze regelmatig taxeren. Bedenk wat voor aanvullende dekking je wilt, zoals bijvoorbeeld stormschade en glasverzekering.

Kortom: gebruik je gezond verstand, en laat je adviseren door een bevoegde tussenpersoon.

Comments (0)

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.