Week van de VvE

Week van de VvE
30 januari 2018 Jan Willem Hens
Week van de VvE

Week van de VvE. Doe mee!

Week van de VvE: Altijd al alles willen weten? Wat zijn de voetangels en klemmen? Hoe zorg je voor een meerjarenonderhoudsplan? Hoe richt je de VvE in? Er zijn in Amsterdam zo’n 75000 VvE’s, waarvan de meeste niet meer dan 5 leden hebben. Dit ler je allemaal in de Week van de VvE.

Van 19 tot en met 23 februari 2018 organiseert de Gemeente Amsterdam de week van de VvE. Tijdens deze week worden diverse workshops en bijeenkomsten en spreekuren georganiseerd over het reilen en zeilen van een VvE. Dat kan voor VvE’s erg interessant zijn. De regelgeving rondom VvE’s neemt toe, en de bestuurders van de VvE’s krijgen steeds meer verantwoordelijkheid.

De tijd dat het VvE beheer op de achterkant van een sigarendoos kon is echt voorbij. De regelgeving wordt steeds strikter, en de verantwoording van de (vrijwillige) bestuurder steeds zwaarder. Doe dus mee.

Wat leer je

In de Week van de VvE kan je naar diverse workshops. Ook zijn er standjes waar je van alles kan leren. Bijvoorbeeld het belang van de splitsingsacte. Waar gaat het modelreglement over? Maar ook hoe zet je een MJOP op. Dit komt allemaal aan bod. Maar ook: is het verstandig om een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Maar ook kan je kennis maken met VvE Beheerders. Bijvoorbeeld Parel Beheer. Je kan namenlijk ook het VvE beheer uitbesteden aan een professionele partij. OOk dat komt aan bod a=bij de Week van de VvE.

Voor wie is dit bedoeld? Voor appartementseigenaren. Maar ook als je een parkeerplek hebt. Niet alleen eigenaren, maar ook vve bestuurders zijn van harte welkom. Of eigenaren die overwegen in het bestuur te gaan zitten. Als voorzitter, penningmeester of in de technische commissie.

 

Voor meer informatie kijk op www.amsterdam.nl/vve

Comments (0)

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.