Verbouwing VvE Beheer Amsterdam: wat mag wel, wat mag niet

Verbouwing VvE Beheer Amsterdam: wat mag wel, wat mag niet
26 december 2018 Jan Willem Hens
Verbouwing VvE Beheer

Verbouwing VvE Beheer Amsterdam. Wat zijn de regels?

Aan Parel VvE Beheer Amsterdam vroeg ik wat de regels zijn voor Verbouwing VvE Beheer Amsterdam. Of beter gezegd: wat mag ik wel en wat mag ik niet veranderen aan mijn appartement. Zonder toestemming van de Vereniging van Eigenaars. Verbouwing VvE Beheer Amsterdam gaf aan dat hierin de Splitsingsacte en Modelreglement leidend zijn. Maar vergeet vooral niet dat de stenen feitelijk niet van jouw zijn. Je hebt eigenlijk een “aandeel” in de VvE. Voor Verbouwing VvE Beheer Amsterdam heb je dus vaak toestemming van de VvE nodig. Wanneer heb je die nodig voor een Verbouwing VvE Beheer Amsterdam? Bijvoorbeeld bij de aanleg van een dakterras. Of voor het plaatsen van dubbele ramen. Maar ook voor een doorbraak in een draagmuur. Dus niet alleen een vergunning van de Gemeente . Maar ook toestemming van de VvE.

 

Hoe moet ik toestemming krijgen van de VvE?

Verbouwing VvE Beheer Amsterdam hoe krijg toestemming van de VvE hiervoor? Wat de regels hiervoor zijn lees je in de Splitsingsacte en Modelreglement. Dit vertelde mij Parel VvE Beheer Amsterdam. Daarin staat wat de regels zijn. Maar het belangrijkste voor toestemming voor Verbouwing VvE Beheer Amsterdam is dat je het officieel doet. En dat is meestal in een officiële VvE Vergadering. Dus niet per mail! Volg dus de volgende procedure:

  1. Vraag het bestuur om een vergadering
  2. Stuur de agenda tijdig rond
  3. Laat een presentielijst tekenen.
  4. Hou de vergadering, en neem het besluit.

Als je dit doet voor je Verbouwing VvE Beheer Amsterdam dan doe je het goed. En loop je niet het risico dat achteraf er bezwaren komen. En dat je de verbouwing moet stilleggen.

En nu een aannemer voor mijn Verbouwing VvE Beheer Amsterdam

En nu heb je toestemming voor Verbouwing VvE Beheer Amsterdam. En nu een aannemer vinden. Dat zal in de huidige tijd nog niet meevallen. Zeker in Amsterdam is dat op dit moment erg lastig. Ik heb wel een paar tips voor je:

  1. Maak een goed bestek. De aannemer weet dan wat hij moet doen.
  2. Vraag vrienden en kennissen naar goede aannemers
  3. Vraag minstens drie offertes aan
  4. De goedkoopste is niet altijd de beste

Is het een hele dure of ingewikkelde verbouwing? Overweeg je te laten begeleiden door een bouwkundige. VvE Beheer Amsterdam vind dat laatste erg verstandig. Je hebt er vaak zelf geen verstand van.