Vastgoedbeheerder. De klant staat centraal.

Vastgoedbeheerder. De klant staat centraal.
28 september 2020 Jan Willem Hens
vastgoedbeheerder

Vastgoedbeheerder

Parel VvE beheer is een Amsterdamse Vastgoedbeheerder. 6 jaar geleden zijn wij gestart en inmiddels uitgegroeid tot een middelgrote partij. Wij zijn actief in de regio groot Amsterdam. Onze klanten zijn particuliere beleggers met één tot enkele panden. Maar ook professionele beleggers. Onze klanten willen ontzorgt worden. En dat hun panden in goede handen zijn. Dat geeft rust. Maar ook bescherming. Immers een goed onderhouden pand met loyale huurders voegt waarde toe. Want een (hoge) en constante huurinkomsten zorgt ervoor dat het beleggingsobject meer geld waard is. Het gaat natuurlijk niet alleen om de bruto aanvangs rendement. Maar het rendement over de totale levensduur.

 

Kennis van zaken

Op 1 januari 2021 gaat de overdrachtsbelasting omhoog van 2% naar 8%. Als vastgoedbeheerder in Amsterdam krijgen wij hier veel vragen over. Enkele voorbeelden van situaties waarop een koper  8% moet gaan betalen:

  • Bij aankoop van een woning voor uw zoon of dochter.
  • U woont in Brabant en koopt een Pied-a-Terre in Amsterdam
  • Als pensioenvoorziening koopt u een beleggingspand. Overdrachtsbelasting is dan 8%, huurinkomsten vallen in Box 3.
  • Bij koop van een recreatiewoning.

Overigens zijn dit nog voornemens van de wetgever. Het een en ander moet nog goedgekeurd worden door de tweede kamer in het belastingplan 2021.

Vergeet de fiscale aspecten niet

Als vastgoedbeheerder voeren wij de volgende werkzaamheden voor onze klanten uit:

  • Technisch beheer. Onderhoud en eventueel contact met de Vereniging van Eigenaars ( VvE).
  • Financieel Beheer. Het innen van de huurpenningen en het betalen van onderhoudsfacturen.
  • Commercieel Beheer. Het vinden van betrouwbare huurders en het adviseren over de hoogte van de huur.

Er is ook een andere reden om het beheer uit te besteden aan een professioneel partij. Als je als particuliere belegger te veel panden hebt. Daarnaast doet u het technisch, financieel en commercieel beheer zelf. Dee fiscus kan dit zien als inkomsten uit arbeid. En vallen de inkomsten in box 1. Dus niet in de veel gunstigere box. 3. Meer weten? Neem contact op met  vastgoedbeheer Amsterdam

Commercieel Vastgoed Beheer

Met onze Commercieel vastgoedbeheer zijn wij actief als adviseur en bij huurbemiddeling. Voor deze twee vormen van dienstverlening moeten wij de markt goed kennen. Zo is er onlangs een rapport van UBS uitgekomen met als strekking: minder kans op knappen Amsterdams vastgoedzeepbel. De volledige naam van het rapport is Global Real Estate Bubbel Index. Wat blijkt? Ondanks de Covid-19 pandemie dalen de prijzen niet of nauwelijks. En wat blijkt? De kans dat de bubbel in Amsterdam knapt is behoorlijk gedaald. Stond Amsterdam eerst op plaats 4 van de index. Inmiddels zijn wij gezakt naar plaats net boven de grens van de zogenaamde zeepbellijn. Dit is natuurlijk fijn nieuws voor beleggers en huizenbezitters. Maar tegelijkertijd stond er op 1 oktober 2020 in het Parool een andere analyse. Amsterdam wordt onbetaalbaar voor velen. En dus een enclave voor de rijken. Voor een vastgoedbeheerder uitdagende tijden.