Omgevingsvergunning VvE. Wanneer moet je deze aanvragen.

Omgevingsvergunning VvE. Wanneer moet je deze aanvragen.
24 januari 2020 Jan Willem Hens
Omgevingsvergunning VvE

Omgevingsvergunning VvE. Wanneer aanvragen?

Het aanvragen van een Omgevingsvergunning door de VvE. Wanneer is dat precies nodig? In Rotterdam moet je voor ingrijpende verbouwingen een omgevingsvergunning aanvragen. Denk bijvoorbeeld voor het plaatsen van een dakkapel. Het onder kelderen van de woningen of het maken van bijgebouwen. Waar heb je als Vereniging van Eigenaars (VvE) een vergunning voor nodig? Doe dan de vergunningencheck bij de Gemeente Rotterdam. Klik hier voor verdere informatie hierover. Vraag altijd als het moet een omgevingsvergunning aan. Maar wat als je het niet doet? Dan kan de gemeente de werkzaamheden stilleggen. Maar als er iets misgaat gaat de opstalverzekering dit niet vergoeden.

 

Wat kost een omgevingsvergunning?

Een omgevingsvergunning is niet gratis. Daarvoor brengt de Gemeente Rotterdam leges in rekening. Deze moet je betalen zodra de vergunning is afgegeven. Maar wat kost de aanvraag van een omgevingsvergunning door de VvE dan? Dat lig aan wat je doet. Bijvoorbeeld verbouwen heeft een ander tarief dan aanvraag afwijking bestemmingsplan. Bij bouwen en verbouwen is het tarief 1,6% van de bouwsom. Met een minimum van € 98,60. Een omgevingsvergunning voor het afwijken van het bestemmingsplan kost éénmalig € 98,60 Naast de betaling duurt het afgeven van een vergunning ook tijd. Voor een normale vergunning duurt de aanvraag 8 weken.

 

Waar moer de VvE Beheerder nog meer rekening mee houden?

Waar moet de Vve Beheerder rekening mee houden? Stel dat één eigenaar een omgevingsvergunning aanvraagt voor een dakterras. En deze ook krijgt. Dat wil nog niet zeggen dat de betreffende eigenaar ook mag bouwen. Een vergunning voor de VvE moet ook door de VvE vergadering worden goedgekeurd. Met andere woorden. Wil je een dakterras maken? Dan moet je en een omgevingsvergunning hebben en toestemming van de VvE. Het kan ook zijn dat ook de splitsingsacte moet worden aangepast? Als je hier meer over wilt weten neem dan contact op met een professionele VvE Beheerder