Kascommissie VvE. Wat is hun rol precies

Kascommissie VvE. Wat is hun rol precies
15 november 2019 Jan Willem Hens
kascommissie vve

Kascommissie van de VvE.

Wat is de rol van de kascommissie van de VvE in Den Haag? Elke vereniging van eigenaars zou een kascommissie moeten hebben. Ook de kleine VvE’s. Parel vve Beheer Den Haag geeft echter aan dat zeker de kleine deze vaak niet hebben. Maar dat zou eigenlijk wel moeten. Het staat zelfs omschreven in veel van de Splitsingsaktes. Maar wat doet de kascommissie van eigenlijk. Grofweg hebben zij de volgende taken:

  • Zij kijken naar de jaarrekening. Is deze compleet en correct
  • Zijn de financiële verplichtingen voldaan. Voldoet de VvE aan de betreffende wet en regelgeving.
  • Loopt de VvE financiële risico’s?

 

Wat speelt er nog meer.

Voor meer informatie over de kaskommissie kan je ook kijken op de site van de Ing. Daar staat het e.e.a. duidelijk omschreven. De kascommissie van de VvE kijkt ook of de VvE beheerder in Den Haag wel correct handelt. Zijn alle uitgaven en inkomsten verantwoord? Zijn er geen onrechtmatige uitgaven gedaan? Het is immers vaak de beheerder die over de bankrekening beschikt. Hij of zij kan geheel zelfstandig betalingen doen en ontvangsten registeren. En je wilt dus dat dit zorgvuldig en rechtmatig gebeurt. Uiteraard zijn de veruit de meeste VvE beheerders ter goede trouw. Maar daarom blijft het belangrijk om het eea actief te monitoren.

 

Wat doet de VvE beheerder in Den Haag.

Uiteindelijk geeft de kascommissie wel of niet goedkeuring aan de jaarrekening van de VvE. En dechargeert daarmee het bestuur en de beheerder voor het betreffende jaar. Parel Beheer heeft als beheerder veel ervaring met kascommissies. Zij willen dan ook graag voor elke klant die zij in beheer hebben een kascommissie. Wil je meer weten over Parel vve Beheer Den Haag lees dan hier meer

Wil je VvE beheerder geen commissie? Dan moet je je afvragen waarom dat is. En extra alert zijn!