Gemeente Belastingen Rotterdam. Hoeveel moeten wij betalen?

Gemeente Belastingen Rotterdam. Hoeveel moeten wij betalen?
15 januari 2020 Jan Willem Hens

Gemeente Belastingen Rotterdam in 2020

Gemeente Belastingen Rotterdam zijn ook in 2020 nodig. Lokale belastingen zijn een belangrijke inkomstenbron voor de grote gemeentes. Dus ook voor Rotterdam. Met de opbrengst van de lokale belastingen kan de gemeente allerlei faciliteiten betalen. Zo legt Parel VvE Beheer Rotterdam ons uit. Voor belang voor Vereniging van Eigenaars (VvE) is bijvoorbeeld dat straten goed onderhouden worden. Of dat er sociale activiteiten voor de buurt zijn. Rotterdam kent een aantal verschillende belastingen. Denk aan de OZB (Onroerend Zaak Belasting), Rioolheffing en leges voor het aanvragen van een Omgevingsvergunning. Vooral deze laatste is voor de VvE van belang.

Betalen VvE’s ook belastingen?

Meer weten over de Gemeente Belastingen van Rotterdam. Lees verder op de website van de lokale Belastingdienst . Vereniging van Eigenaars (VvE’s) zijn op zich niet belastingplichtig. Er zijn wel uitzonderingen. Zo kan het zijn dat voor aanpassingen in het gebouw de VvE een omgevingsvergunning moet aanvragen. En voor de aanvraag betaal je leges. De opbrengsten van Ozb gaat naar de Algemene Middelen. De Leges zijn geoormerkt voor Beheer van de Stad. In uitzonderlijke gevallen kan de VvE ook afvalstoffenheffing moeten betalen. Als er bijvoorbeeld een gemeenschappelijke ruimte is met een aansluiting op het riool. Zoals een wasruimte.

Gemeente Belastingen Rotterdam. Moet je aangifte doen?

Moet je belasting betalen? Dan hoef je geen aangifte te doen. Dit hoorden wij van Parel Beheer. Parel Beheer is een beheerder gespecialiseerd in kleine VvE’s tot ca 10 appartementsrechten. Zoals gezegd hoeven VvE’s bijna nooit belasting te betalen. De eigenaren van appartementen uiteraard wel. Deze krijgen meestal in februari een aanslag voor de lokale belastingen. Deze aanslag is belangrijk. Dar staat niet alleen hoeveel je moet betalen. Maar ook wat de actuele Woz Waarde van de woning is. Woz staat voor Waardering Onroerende Zaken. Deze waarde is niet alleen van belang voor de gemeente belastingen van Rotterdam. Maar ook voor je aangifte inkomstenbelasting.