Bezwaar maken WOZ waarde. Loont dat in Utrecht?

Bezwaar maken WOZ waarde. Loont dat in Utrecht?
14 februari 2020 Jan Willem Hens
Bezwaar maken WOZ waarde

Bezwaar maken WOZ Waarde

Moet ik bezwaar maken tegen de WOZ Waarde? Binnenkort krijgen alle eigenaren de nieuwe WOZ waarde in de bus. Vandaar dat je moet nadenken over het maken van bezwaar. Ofschoon veel mensen dat niet doen. Het is de moeite waard. Ook in Utrecht. Daarnaast kost het ook niet veel tijd. Aangezien de huizenprijzen in 2018 en 2019 sterk zijn gestegen. Dit werkt door in je WOZ waarde. Als je bezwaar maakt wordt belastingaanslag lager kan je dit veel geld schelen. Daarom goed opletten op de aanslag. Daarna bezwaar aantekenen als het lijkt te lonen. Meer informatie? Belastingdienst Utrecht

 

Waarvoor is de WOZ waarde belangrijk

De WOZ waarde gebruikt de overheid voor verschillende soorten aanslagen. Denk aan de Gemeente en de Rijksoverheid. Evenals de waterschappen. Denk dan aan OZB belasting en rioolheffing. Maar ook waterschapsbelasting en huurwaardeforfait. En bij verhuur voor de bepaling van vermogensbelasting in Box 3. Al met al is het een belangrijke grondslag. Daarom kan bezwaar maken tegen de WOZ waarde de moeite waard zijn. En het is relatief gemakkelijk. Als je de aanslag krijgt zit daar een “bezwaarformulier” bij. Vul hem en stuur hem terug. Het kan ook door in te loggen met je digid bij de gemeente Utrecht.

 

WOZ en VvE

De Vereniging van Eigenaars krijgt meestal geen aanslag WOZ waarde. Tenzij en in de VvE een aparte appartementsrecht is van de VvE. Bijvoorbeeld een eigen fietsenstalling. Maar dat gebeurt eigenlijk niet vaak. Aldus Jan Willem Hens van Parel VvE Beheer Utrecht. Hoewel het niet vaak voorkomt. Zou hij altijd namens de VvE bezwaar aantekenen. Naast WOZ betalen de eigenaren natuurlijk nog meer belastingen voor de woning. Zoals rioolheffing, reinigingsrecht en soms precario. Hoewel deze laatste vrijwel nooit voorkomt. Al met al kan het bezwaar maken tegen de WOZ waarde lonen. Ik zou zeggen. Baat het niet. Dan schaadt het niet.