Beschermend Stadsgezicht Den Haag. Gevolgen voor de VvE?

Beschermend Stadsgezicht Den Haag. Gevolgen voor de VvE?
13 december 2019 Jan Willem Hens

Beschermend Stadsgezicht Den Haag

Beschermend Stadsgezicht Den Haag. Den Haag heeft een rijke historie. Sinds mensenheugenis zetelt de regering in de residentie. Den Haag wordt dan ook de Residentiestad genoemd. Het is overigens een van de weinige steden in de wereld waar wel de regering zit. Maar geen hoofdstad is. Vanuit historisch perspectief heeft Den Haag dan ook veel monumenten. Niet alleen Rijksmonumenten en Gemeentelijke monumenten. Maar dus ook beschermend stadsgezichten. Meer informatie lees je op de site van Monumentenzorg Den Haag.  Maar de vraag is natuurlijk of je als eigenaar blij moet zijn met zo’n status. Dat ligt eraan hoe je er naar kijkt/

 

Wat betekend dit voor de woning

Enerzijds is het zo dat de buurt niet verrommelt. Het aangezicht van de straat of buurt wordt niet aangetast. Anderzijds heeft een Beschermend Stadsgezicht Den Haag ook een nadeel. Je bent beperkt met wat je mag doen bij onderhoud. Er zijn bijvoorbeeld kleurvoorschriften. Ook mag je niet zomaar dubbele ramen plaatsen als dat het aangezicht aantast. Last van de zon? Markiezen zal in veel gevallen niet zomaar mogen. Tenzij ze aan bepaalde voorschriften voldoen. Met andere worden je vrijheid bij onderhoud wordt beperkt. Vraag het aan je VvE Beheerder in Den Haag. Hij of zij weet hier alles van.

De positie van de VvE

Geen uitbesteed VvE Beheer in Den Haag. Neem contact op met de gemeente. Je kan ook contact opnemen met Parel VvE Beheer Den Haag Als professioneel VvE Beheerder weten zij alles over de status van Beschermend Stadsgezicht Den Haag. Zo zal er bij bijvoorbeeld schilderwerk rekening moeten worden gehouden met de voorgeschreven kleuren. Maar ook alle andere werkzaamheden die het “aangezicht” van de appartementen betreffen moet met de monumenten status rekening worden gehouden. Doe je dat niet? Grote kans dat je het opnieuw moet doen. En dat is zonde van de tijd. Let dus altijd goed op de status.