Drie redenen om te kiezen voor een vastgoedbeheerder in Amsterdam

Drie redenen om te kiezen voor een vastgoedbeheerder in Amsterdam
25 september 2020 Jan Willem Hens

Bent u vastgoedbelegger in Amsterdam? Dan is het begrijpelijk dat u zich zorgen maakt over de dagelijkse gang van zaken en het beheer van uw onroerend goed. 

Gelukkig kan een professionele vastgoedbeheerder u veel werk uit handen nemen. Hier zijn drie redenen om te kiezen voor de ontzorging van een vastgoedbeheerder in Amsterdam.

Uitgebreide dienstverlening

De meeste vastgoedbeheerders in Amsterdam bieden een uitgebreid dienstenpakket dat zich richt op technisch beheer, administratief beheer en commercieel beheer. 

Technisch beheer is het onderhoud van de woning en het verhelpen van storingen. Administratief beheer omvat het incasseren van huurpenningen en het betalen van servicekosten. Commercieel beheer bestaat uit het zoeken naar betrouwbare huurders en het sluiten van juridisch sluitende huurcontracten.

Kennis van lokale regelgeving

Vastgoedbeheerders in Amsterdam kennen de stad door en door en zijn op de hoogte van lokale regelgeving. Zij weten wat er nodig is om stabiele huurinkomsten te genereren en zijn goed thuis in de regelgeving rond woonvergunningen en woningdelen. Daarom kunnen zij u adviseren over wat wel mag en vooral wat niet mag.

Fiscale aspecten

Als belegger moet u zich bewust zijn van de fiscale aspecten van vastgoedbeheer. Huurinkomsten vallen in principe in box 3, wat betekent dat u geen inkomstenbelasting hoeft te betalen over de huurinkomsten. 

U betaalt echter wel vermogensrendementsheffing in box 3. Als de fiscus de beleggingen ziet als inkomen uit arbeid, moet u echter inkomstenbelasting betalen in box 1. Dit kunt u voorkomen door een professionele vastgoedbeheerder in te schakelen, die deze arbeidstaken voor u uitvoert.

Bent u op zoek naar een ervaren, betrouwbare vastgoedbeheerder in Amsterdam? Parel Beheer komt graag met u in contact