Ik heb een woning gekocht! Heb ik een vastgoedbeheerder nodig?

Ik heb een woning gekocht! Heb ik een vastgoedbeheerder nodig?
20 februari 2023 parelbeheer

U heeft een woning gekocht om te verhuren. Gefeliciteerd!

Beleggen in vastgoed als particulier is een slimme investering. Maar bij de verhuur van een woning komt meer werk kijken dan bij beleggen in indexfondsen of aandelen. 

Gelukkig is er een oplossing waardoor u de administratieve, technische en commerciële taken kunt uitbesteden die komen kijken bij het verhuren van uw beleggingspand: de vastgoedbeheerder.

Wat doet een vastgoedbeheerder precies? Wat zijn de afwegingen? Past een vastgoedbeheerder bij uw situatie? En waar moet u op letten bij het kiezen van een geschikte vastgoedbeheerder?

Wat doet een vastgoedbeheerder precies?

Vastgoedbeheerders zijn professionals die verantwoordelijk zijn voor het beheren van onroerend goed namens de eigenaar. Dit omvat een breed scala aan taken, waaronder het vinden en beheren van huurders, onderhoud van eigendommen, verhuuradministratie, budgettering en rapportages. 

Dit zijn de taken die de meeste vastgoedbeheerders uitvoeren:

 • Verzamelen en afhandelen van huurinkomsten
 • Beoordelen van potentiële huurders en het uitvoeren van achtergrondcontroles
 • Opstellen en beheren van huurovereenkomsten
 • Coördineren van reparaties en onderhoud aan eigendommen
 • Handhaven van huurcontracten en huisregels
 • Adviseren van eigenaren over markttrends en huurprijsstelling
 • Rapporteren over financiële resultaten en beheren van budgetten
 • Verzorgen van communicatie met huurders en het oplossen van conflicten

De meeste vastgoedbeheerders zullen verschillende pakketten aanbieden. Het is dus verstandig om u te laten adviseren over de taakverdeling. Hoeveel taken bent u bereid zelf uit te voeren? Wilt u ondersteuning of complete ontzorging? Een goede vastgoedbeheerder zal u adviseren over het pakket dat het beste bij u past.

Wat zijn de voordelen van een vastgoedbeheerder?

Het inhuren van een vastgoedbeheerder biedt verschillende voordelen voor eigenaren van beleggingspanden. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Vermindering van stress en werklast: Het beheren van onroerend goed kan zeer tijdrovend en stressvol zijn. Een vastgoedbeheerder neemt deze taken over, waardoor eigenaren meer tijd hebben voor andere activiteiten.
 • Professionele expertise: Vastgoedbeheerders hebben veel kennis en ervaring in het beheren van onroerend goed. Ze hebben een uitgebreid netwerk van contacten en weten hoe ze problemen snel en efficiënt kunnen oplossen.
 • Betere huurders: Een vastgoedbeheerder kan potentiële huurders grondig screenen en achtergrondcontroles uitvoeren om ervoor te zorgen dat alleen betrouwbare huurders worden toegelaten. Dit kan helpen om de huurinkomsten te maximaliseren en problemen met huurders te voorkomen.
 • Lagere kosten: Vastgoedbeheerders hebben vaak toegang tot kortingen en contracten met leveranciers van onderhoudsdiensten en reparatiewerkzaamheden. Dit kan resulteren in lagere kosten voor reparaties en onderhoud.

Is een vastgoedbeheerder iets voor mij?

Het inhuren van een vastgoedbeheerder is een grote stap. Laat u goed adviseren over de situaties waarin een vastgoedbeheerder toegevoegde waarde heeft. 

Dit zijn voorbeelden van gevallen waarin een vastgoedbeheerder inhuren zeker het overwegen waard is:

 • Eigenaren met meerdere verhuurpanden: Als u meerdere huurwoningen bezit, kan het beheren van al deze woningen tijdrovend en stressvol zijn. Een vastgoedbeheerder kan u helpen om de werklast te verminderen en de huurinkomsten te maximaliseren.
 • Eigenaren die ver weg wonen van hun panden: Als u niet in de buurt woont van uw eigendommen, kan het inhuren van een vastgoedbeheerder helpen om de panden op afstand te beheren. Dit kan problemen voorkomen en zorgen voor een soepele verhuurervaring voor huurders.
 • Eigenaren met een drukke agenda: Als u een drukke agenda hebt en geen tijd hebt om uw pand te beheren, kan het inhuren van een vastgoedbeheerder een goede oplossing zijn. Zo kunt u zich richten op andere activiteiten en tegelijkertijd genieten van de voordelen van een huurinkomen.
 • Eigenaren zonder ervaring in vastgoedbeheer: Als u weinig of geen ervaring hebt met vastgoedbeheer, kan het inhuren van een vastgoedbeheerder u helpen. Zo kunt u leren van een professional.
 • Eigenaren met beperkte tijd en middelen: Als u beperkte tijd en middelen hebt, kan het inhuren van een vastgoedbeheerder u helpen om deze uitdagingen te overwinnen. Een vastgoedbeheerder kan u helpen om uw huurinkomsten te maximaliseren en de kosten te minimaliseren, waardoor u meer tijd en geld heeft voor andere activiteiten.
 • Eigenaren die problemen hebben met huurders: Als u problemen hebt met huurders, zoals betalingsachterstanden, overlast of schade aan uw pand, kan het inhuren van een vastgoedbeheerder helpen om deze problemen op te lossen. Een vastgoedbeheerder kan u adviseren over de beste aanpak.
 • Eigenaren die hun panden willen verhuren maar geen tijd hebben voor marketing: Als u uw eigendommen wilt verhuren, maar geen tijd hebt om marketingcampagnes op te zetten en huurders te vinden, kan een vastgoedbeheerder helpen. Een vastgoedbeheerder kan huurders vinden en screenen, waardoor u minder tijd en moeite hoeft te investeren.
 • Eigenaren die onzeker zijn over het bepalen van huurprijzen: Bent u niet zeker over de huurprijs die u kunt vragen? Dan kan het inhuren van een vastgoedbeheerder u helpen. Een vastgoedbeheerder kan u adviseren over de marktprijzen en kan u helpen om de juiste prijzen te bepalen.

Bent u op zoek naar een ervaren, betrouwbare vastgoedbeheerder in Amsterdam? Parel Beheer komt graag met u in contact