Een professionele VvE-beheerder nodig voor een kleine VvE? Juist wel!

Een professionele VvE-beheerder nodig voor een kleine VvE? Juist wel!
11 april 2023 parelbeheer

Maakt u deel uit van een kleine Vereniging van Eigenaars (VvE)? Bijvoorbeeld omdat uw complex maar een handvol appartementen huist?

Dan vraagt u zich misschien af of het wel de moeite waard is om een professionele VvE-beheerder in te huren. Misschien denkt u dat de kosten niet opwegen tegen de voordelen, of dat het niet nodig is omdat uw VvE klein is. 

Maar er zijn goede redenen waarom kleine VvE’s juist wel kunnen profiteren van een professionele VvE-beheerder. Benieuwd welke deze zijn? Lees dan verder!

Aanbrengen van structuur 

Ten eerste kan een professionele VvE-beheerder u helpen om uw VvE te organiseren en te structureren. Ook al is uw VvE klein, het kan nog steeds moeilijk zijn om alles goed georganiseerd te krijgen en te houden. Juist omdat er weinig leden zijn, is het lastig om voor alle taken de juiste persoon te vinden.

Een VvE-beheerder kan u helpen bij het opstellen van een duidelijke structuur en het vaststellen van procedures en regels. Dit draagt bij aan het voorkomen van problemen zoals onbetaalde rekeningen, gebrek aan communicatie, of onduidelijke verantwoordelijkheden.

Beheer van uw financiën

Daarnaast kan een VvE-beheerder u ondersteunen bij het beheer van de financiën van uw VvE. Het is vaak lastig voor kleine VvE’s om de financiën op orde te houden, vooral als er weinig ervaring is met boekhouding. 

Een VvE-beheerder kan u helpen bij het opstellen van een begroting en het opstellen van financiële rapportages. Dit kan bijvoorbeeld helpen bij het voorkomen van onverwachte kosten en het zorgen voor een betere financiële stabiliteit.

Een professioneel netwerk

Een derde reden waarom kleine VvE’s kunnen profiteren van een professionele VvE-beheerder is dat deze kan helpen bij het vinden van goede dienstverleners voor onderhoud en reparatie. 

Een professionele VvE-beheerder heeft vaak goede relaties met leveranciers en dienstverleners, waardoor het makkelijker kan zijn om kwalitatief goed onderhoud te regelen tegen een redelijke prijs. Hierdoor voorkomt u onverwachte, grote uitgaven als gevolg van achterstallig onderhoud.

Naleven van wet- en regelgeving

Tot slot is een professionele VvE-beheerder zeer ervaren in het naleven van wet- en regelgeving die van toepassing is op VvE’s. 

Dit kan bijvoorbeeld gaan om zaken als de Wet op de Mede-eigendom, de Vereniging van Eigenaren, en de AVG. Door een VvE-beheerder in te schakelen, kunt u er zeker van zijn dat uw VvE voldoet aan alle wettelijke verplichtingen.

Kortom, er zijn verschillende goede redenen waarom kleine VvE’s juist kunnen profiteren van een professionele VvE-beheerder. Of het nu gaat om het organiseren en structureren van uw VvE, het beheren van de financiën, het vinden van goede dienstverleners, of het naleven van wet- en regelgeving, een professionele VvE-beheerder kan u helpen bij het succesvol beheren van uw kleine VvE.

Benieuwd wat Parel Beheer voor u kan betekenen? Neem dan contact op!