MJOP VvE Beheer Amsterdam: waarom een MJOP

MJOP VvE Beheer Amsterdam: waarom een MJOP
19 december 2018 Jan Willem Hens
MJOP VvE Beheer Amsterdam

MJOP VvE Beheer Amsterdam. Waarom een MJOP opstellen?

MJOP VvE Beheer Amsterdam geeft inzicht in het onderhoud van de VvE. Door het opstellen van een MJOP VvE Beheer Amsterdam weet de Vereniging van Eigenaars wat de toekomstige kosten voor onderhoud zijn vertelde VvE Beheer Amsterdam mij. Een MJOP VvE Beheer Amsterdam geeft bijvoorbeeld inzicht in de volgende kosten:

  • Het schilderwerk aan de voor- en achterzijde
  • Wanneer het dak vernieuwd moet worden
  • Vervangingstermijn voor de raamkozijnen
  • Wat is de staat van onderhoud van de schoorstenen?
  • Vertoont het pand funderingsproblemen?

Dit zijn een paar aspecten van MJOP VvE Beheer Amsterdam. In een uitgebreide Meerjaren Onderhoudsplan komen nog meer zaken aan de orde. Bijvoorbeeld schilderwerk trappenhuis, onderhoud van de balkons. En als van toepassing ook onderhoud van tuinhuisjes etc.

Een ander belangrijk punt van MJOP VvE Beheer Amsterdam is wat de planningshorizon is. Bijvoorbeeld 10, 15 of 20 jaar. 15 jaar is het meest gangbare.

 

Verplicht sparen op basis van een MJOP

Meer informatie over een MJOP VvE Beheer Amsterdam vind je hier. Vanaf 1 januari 2018 moeten Vereniging Van Eigenaars verplicht reserveren voor (toekomstig) onderhoud. Dit valt onder MJOP VvE Beheer Amsterdam. De jaarlijkse reservering is minimaal 0,5% van de herbouwwaarde zijn. Indien een VvE een actuele MJOP heeft opgesteld (niet ouder dan 5 jaar) mag de VvE op basis van het kostenoverzicht uit de MJOP hiervan afwijken.

Meer informatie hierover vind u op de site van de Rijksoverheid . Het is niet alleen verstandig om vroegtijdig te beginnen met sparen aldus VvE Beheer Amsterdam. Het is ook een wettelijke verplichting. Bovendien voorkom je hiermee financiële tegenvallers in de toekomst. MJOP VvE Beheer Amsterdam is dus een goed idee

 

 

Het opstellen van een MJOP VvE Beheer Amsterdam. Specialistenwerk

Het opstellen van een MJOP  is specialistenwerk. Het is niet een kwestie van een Excel sheet en een paar getallen. Je moet er echt verstand van hebben. Wat heb je nodig? Bouwkundig inzicht, weten wat alles kost. Zoals bijvoorbeeld dakherstel, schilderwerk en renoveren van balkons. Bovendien moet je weten wat technisch noodzakelijk onderhoud is. En wat cosmetisch onderhoud is. Bij de laatste is het misschien wel mooi om te doen, maar voor de technische staat van het pand maakt het allemaal niet zoveel uit. Schakel voor het opstellen van een MJOP dan ook een specialist is. Pas dan krijg je inzicht in de werkelijke kosten voor onderhoud. En een professioneel opgesteld Meerjaren Onderhoudsplan. Daar heb je lang plezier van. Voor kleine tot middelgrote VvE’s kost dat tussen de € 650 en € 1000