De energietransitie: een belangrijk onderwerp dat de afgelopen jaren steeds meer aandacht krijgt.
De klimaatdoelen vergen grote ambities. Zo moeten alle nieuwe en bestaande woningen in 2050 energieneutraal zijn. Dit betekent onder andere dat er geen gas meer gebruikt mag worden om te verwarmen.
Maar wat betekent dit nu voor Verenigingen van Eigenaars (VvE)? Welke alternatieven zijn er voor gas? Kunt u als VvE gebruikmaken van subsidies? Daar gaan wij in deze blog dieper op in.
Energieneutrale woningen: een uitdaging
Als we kijken naar Amsterdam, maar eigenlijk geldt dit voor alle steden, is het een uitdaging om oudere woningen van het gas af te halen en energieneutraal te maken. Dit geldt ook voor de VvE’s.
Hoe krijg je bijvoorbeeld een warmtepomp geïnstalleerd op de derde etage met een klein balkon? Of is aansluiting op stadsverwarming de oplossing?
Er zijn veel vragen, maar nog te weinig echte antwoorden.
Subsidies energietransitie voor VvE’s
De RVO heeft veel geschreven over de energietransitie. Op hun website kunt u als VvE-beheerder en VvE-bestuur lezen welke duurzame subsidies beschikbaar zijn voor VvE’s.
Het is verstandig om bij renovaties en onderhoudswerkzaamheden alvast rekening te houden met de energietransitie. Dat scheelt veel tijd, geld en moeite op de lange termijn. Daarnaast zijn er nu nog subsidies te verkrijgen.
Een professionele VvE-beheerder: ideaal voor de energietransitie
Als VvE is het verstandig om u te laten beheren door een professionele VvE-beheerder die diepgaande kennis heeft van de gevolgen van de energietransitie.
Zij kunnen niet alleen de VvE adviseren over de energietransitie, maar ook individuele eigenaren. Wat moet u bijvoorbeeld doen als uw CV kapot gaat of als u een nieuw fornuis nodig hebt?
Dit is een ideaal moment om te profiteren van subsidies, maar dan moet u wel weten waar u moet zoeken. Daar kan een professionele VvE-beheerder u bij helpen.
Interesse? Parel Beheer staat voor u klaar.