VvE en Loodgieter. Waar moet je op letten?

VvE en Loodgieter. Waar moet je op letten?
8 mei 2019 Jan Willem Hens
VvE Loodgieter

VvE Loodgieter: klein onderhoud

Loodgieter voor een VvE is een vak. Daarom moet je een goede loodgieter  uitzoeken. Het begint met een erkenningsregeling. Is de loodgieter van uw VvE bijvoorbeeld aangesloten bij de Techniek Nederland? De vakvereniging voor loodgieters in Nederland. Een loodgieter is een van de meest gevraagde vaklieden bij calamiteiten. Als de waterleiding is gesprongen. Of het dak lekt. Of de Centraal Verwarming doet het niet. Een loodgieter heb je vaak snel nodig. Een lekkende dak kan immers niet lang wachten. Tenzij de zon schijnt natuurlijk. Maar ook een gesprongen waterleiding. Daar moet je snel bij zijn. Gelukkig is vaak wel de vervolgschade gedekt door de opstalverzekering. Zolang de bron van de schade iets gemeenschappelijks is. Voor de VvE is een Loodgieter belangrijk.

 

Het kiezen van een loodgieter. Wat is van belang.

Het slim te werken met een vaste loodgieter. Een loodgieter die de VvE kent. Maar het is vooral van belang om met een vaste loodgieter te werken. Deze zal de VvE in Amsterdam niet snel in de steek laten. Bij een urgente lekkage is dat van groot belang. De markt is krap. Het is maar de vraag als je zomaar een loodgieter belt of hij of zij wel komt. Parel Beheer werkt met vaste loodgieters. Het voordeel hiervan is dat zij altijd de VvE helpen. Vooral als er haast geboden is.

Niet alleen overigens voor calamiteiten. Maar bijvoorbeeld ook voor dakrenovaties. Het vernieuwen van de dakgoot en het aanleggen van een Centrale Verwarming. VvE en loodgieter. Een belangrijke leverancier.

Kan de VvE zelf ook loodgieten?

Nee, loodgieten is een vak. De VvE kan niet voor loodgieter spelen. Als het mis gaat kan de schade groot zijn. Denk aan een gesprongen waterleiding. Of een verstopte standleiding. Dat kan je als VvE gewoon niet zelf doen. VvE Loodgieten? Laat het aan de specialist over.

Probeer als VvE wel een band met loodgieters op te bouwen. Een loodgieter die de appartementen van VvE kent werkt uiteindelijk efficiënter.