Lekkage. Wat te doen VvE beheer Amsterdam

Lekkage. Wat te doen VvE beheer Amsterdam
25 juli 2018 Jan Willem Hens
Lekkage

Lekkage in de keuken. Wat nu?

Dag VvE Beheer Amsterdam. Kunnen jullie mij als VvE Beheerder in Amsterdam uitleggen hoe het precies zit als er in de VvE een lekkage ontstaat. VvE Beheer Amsterdam, wat is het geval. Toen ik terugkwam van vakantie zag ik dat er een enorme lekkage was in mijn keuken. Het water kwam uit het plafond en deze was inmiddels behoorlijk beschadigd zag ik VvE Beheer Amsterdam. VvE Beheer Amsterdam, wat moet ik in zo’n geval doen? Als VvE Beheerder in Amsterdam vertelde zij mij dat er twee dingen moeten gebeuren. Ten eerste de verzekeraar waar de opstalverzekering loopt informeren. Afhankelijk van de omvang van de schade zullen zij wel of geen expert langssturen. De verzekeraar zal een expert langssturen als de verwachte schade meer dan € 2500 bedraagt. Vraag dit wel na zei VvE Beheer Amsterdam. Dit kan per verzekeraar verschillen vertelde VvE Beheer Amsterdam.

VvE Beheer Amsterdam. Wie betaald wat?

In de meeste gevallen betaald de opstalverzekering de zogenaamde vervolgschade legde VvE Beheer Amsterdam mij uit. Wat is precies vervolgschade? Dan moet je denken aan alle schade als gevolg van de lekkage. VvE Beheer Amsterdam noemde als voorbeeld hiervan het herstellen van het plafond. Misschien moet de keukenvloer worden vernieuwd. En eventuele hak en breekwerk om de lekkage te moeten herstellen. En schilderen uiteraard. Misschien moest een del van de keuken worden ge(de)monteerd. VvE Beheer Amsterdam vertelde mij dat dit allemaal kosten zijn die de opstalverzekering zal vergoeden. Daar gaar uiteraard eerst nog het eigen risico vanaf.

Wat de verzekeraar niet betaald zijn de kosten van het herstel van de lekkage. In dit geval de kosten voor de loodgieter. Dat is immers gewoon onderhoud volgens VvE Beheer Amsterdam.

Welke kosten zijn voor de VvE en welke niet.

VvE Beheer Amsterdam, kan je mij uitleggen welk kosten de VvE betaald en welke de appartementseigenaar moet betalen? Bijvoorbeeld bij lekkage. Vve Beheer Amsterdam legde het mij als volgt uit. Alles wat een gedeelde functie heeft zijn in principe VvE kosten, incl. de buitenschil van het gebouw. Als voorbeeld noemde VvE Beheer Amsterdam de standleiding. Deze is gemeenschappelijk omdat alle woningen hun afvalwater hierop lozen. De aftakking van de standleiding naar bijvoorbeeld de keuken is niet gemeenschappelijk (maar één eigenaar gebruikt deze). Als er dus in deze leiding een lekkage zit zijn de herstelkosten voor rekening van de individuele eigenaar.

In mijn contact hierover met Parel Beheer, een VvE Beheerder in Amsterdam, vond ik het contact erg prettig. Voor meer informatie over Parel Beheer kan je kijken op www.parelbeheer.nl