VvE beheer onderhoud
Een deurbel die niet werkt, een deur die niet goed sluit… Kleine irritaties kunnen al snel uitgroeien tot een groot hoofdpijndossier als ze niet snel opgelost worden. Parel Beheer heeft een eigen onderhoudsdienst, waardoor we snel kunnen reageren.
Wat valt er allemaal onder VvE-onderhoud van Parel Beheer?
- Dagelijkse onderhoudswerkzaamheden, zoals kleinschalig schilderwerk, het stellen van hang- en sluitwerk en het repareren van deuren die niet goed sluiten.
- Het opstellen van een MJOP (meerjarenonderhoudsplan), in samenwerking met onze vaste partner: de specialisten van Bouwburo Bollenstreek.
- Langdurig onderhoud is ook een belangrijk aspect van het VvE-onderhoud, vaak op basis van een meerjarenonderhoudsplan, zoals schilderwerk en dakvernieuwing.
Bij Parel Beheer valt dit alles onder VvE onderhoud, inclusief kleine klussen. Bij ons kiest u voor de ontzorging van een totaalpakket.
In drie stappen naar uw nieuwe onderhoudsservice
Onderhoudsdienst van Parel Beheer
Voor grote klussen vragen wij altijd meerdere offertes op. Bijvoorbeeld bij schilderwerk. Bent u tevreden over een bepaald schildersbedrijf? Dat wordt deze in het offertetraject meegenomen.
Zoals gezegd beschikt Parel Beheer over een eigen onderhoudsdienst. Hierdoor kunnen wij snel reageren bij onderhoudsverzoeken vanuit een VvE. Wat doet onze eigen onderhoudsdienst? Denk hierbij aan:
- Herstel gemeenschappelijke trap verlichting
- Reparatie van hang- en sluitwerk
- Kleine schilder- en stukadoorswerk
- Eenvoudig loodgieterswerk
- Kleine timmerwerken.
- Noodreparaties bij inbraak
Wij doen in eigen beheer en tegen schappelijke tarieven. VvE onderhoud is belangrijk. Kortom door een eigen onderhoudsdienst kunnen wij snel en soepel reageren. Het zijn juist die kleine onderhoudstaken die bij eigenaren en bewoners veel ergernis veroorzaken.
Heeft u een onderhoudsverzoek? Mail dit naar onderhoud@parelbeheer.nl of bel naar 020-3086751.
De vijf zekerheden van Parel Beheer
Ook particulier onderhoud
Tegenwoordig zijn goede vakmensen lastig te vinden, zoals loodgieters, elektriciens en aannemers. Heeft u klussen aan uw eigen woning of appartement, maar weet u niet wie u hiervoor kunt inschakelen?
Dan kunnen leden van de VvE’s die bij ons klant zijn, gebruik maken van onze onderhoudsdienst voor klussen die niet onder de gemeenschappelijkheid van de VvE vallen. Denk hierbij aan:
- klein schilder- en stucwerk
- het ophangen van lampen, schilderijen, etc.
- eenvoudig loodgieterswerk
- reparaties aan uw keuken en sanitair
Wij werken met transparante tarieven zonder verrassingen achteraf.
Heeft u interesse in onze particuliere dienstverlening? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.
Wanneer mag er gewerkt worden?
Als er verbouwd wordt aan woningen ervaren omwonenden vaak overlast. Van lawaai, containers voor de deur en minder parkeerplakken. Maar wat zijn de regels eigenlijk? Wanneer mag er gewerkt worden? De gemeente Amsterdam hanteert de volgende regels:
- Maandag tot en met zaterdag van 07.00 – 22.00
- Zondag zijn werkzaamheden in principe niet toegestaan.
Officiële feestdagen gelden als een zondag.
Wordt er toch gewerkt op een zondag. Of op afwijkende uren op maandag t/m Zaterdag. Dan moet daar een vergunning voor zijn aangevraagd.
Onze VvE-diensten
Veelgestelde vragen bij het kiezen van een VvE Beheerder
Welke kosten zijn voor de VvE en wie zorgt voor het onderhoud van het gebouw?
Welke kosten voor de VvE zijn staat in de splitsingsakte. Als vuistregel mag je hanteren al het onderhoud van de buitenschil (muren, dak, fundering, ramen, deuren). Daarnaast alle zaken die gemeenschappelijk zijn. Bijvoorbeeld de stijgleiding voor het water. Daar maken immers twee of meer appartementen gebruik van. Het onderhoud regelen wij graag voor u. Dat is wat wij noemen Technisch Beheer.
Mag ik mijn appartement verhuren?
Ja dat mag. Maar let op. In de splitsingsakte staat meestal dat het appartement een woonbestemming heeft. Dan mag u het als woning verhuren. Wilt u het gebruiken voor AirBnB of short stay? Dat wordt gezien als commerciële verhuur. Dat is een afwijking van de woonbestemming en dan moet u toestemming vragen aan de VvE.
Mag de VvE mij beperkingen opleggen in het gebruik van mijn privé gedeelte?
Dat mag alleen als de beperking expliciet in de splitsingsakte of het huishoudelijk reglement staat. Als daar in staat dat u geen huisdieren mag houden mag dat dus ook niet.
Helpt de VvE beheerder altijd met maken en regelen van het meerjarenonderhoudsplan?
Parel VvE beheer helpt haar klanten daar altijd mee. Het MJOP wordt niet door ons zelf opgesteld. Dat is specialisten werk. Daarvoor werken wij samen met een aantal daarin gespecialiseerde bedrijven.
Is een reservefonds verplicht en wie mag daarover beschikken?
Ja een reservefonds is verplicht. De Wet verbetering Functioneren VvE’s stelt dat een VvE jaarlijks 0,5% van de verzekerde waarde moet reserveren voor onderhoud. Is de opstal verzekerd voor € 800.00? Dan moet er per jaar € 4000,– worden gereserveerd. De jaarlijkse VvE vergadering besluit over het inzet van de gelden uit het reservefonds. Bijvoorbeeld voor schilderwerk of dakrenovatie.
Moet een VvE elk jaar een jaarrekening opstellen?
Ja, dat moet. In bijna alle splitsingsakten staat dat dat binnen 6 maanden na afloop van het boekjaar moet gebeuren. Het opstellen van een jaarrekening valt onder het administratieve en financieel beheer van Parel Beheer.
Ik wil een uitbouw realiseren. Moet ik daarvoor toestemming hebben van de VvE?
Als u een verandering aan de gemeenschappelijke delen van de VvE wilt aanbrengen (zoals het verwijderen van een deel van de achtergevel) moet u daar altijd toestemming voor vragen aan de VvE.