VvE Beheer uitbesteden. Is dat verstandig in Amsterdam?

VvE Beheer uitbesteden. Is dat verstandig in Amsterdam?
30 december 2019 Jan Willem Hens
VvE Beheer uitbesteden

VvE Beheer uitbesteden in Amsterdam

Is het uitbesteden van VvE Beheer in Amsterdam verstandig? In Amsterdam zijn er zo’n 45.000 VvE’s. Voor meer dan 75% zijn dit kleine VvE’s (Vereniging van Eigenaars). Heel veel van deze VvE’s in Amsterdam worden niet professioneel beheerd. Maar door bijvoorbeeld één of meer actieve leden. Heel vaak gaat dat goed. Maar heel vaak ook niet. De leden kunnen niet met elkaar opschieten. Krijgen onenigheid over het onderhoud. Niet professioneel VvE bestuurders kennen de relevante wet- en regelgeving niet. En deze is de laatste jaren sterk in ontwikkeling. Denk bijvoorbeeld aan de spaarplicht voor VvE’s.

Wat mag je verwachten van een Amsterdamse VvE Beheerder

Wil je hier meer over weten? Lees dan verder op de site van de de NvM. De Nederlandse Vereniging van Makelaars vind uitbesteden van VvE Beheer in Amsterdam verstandig. Waarom? Bij verkoop van de woning moet de taxateur rekening houden met de kwaliteit van de VvE. Geen MJOP? Onvoldoende reserves? Wat mag je dan verwachten van een Amsterdamse VvE beheerder? Je mag verwachten dat de administratie in orde is. Dat er goed gebudgetteerd wordt. Dat de VvE voldoet aan de wettelijke spaarplicht van 0,5% van de herbouwwaarde. Een goede beheerde VvE levert een hogere taxatiewaarde op.

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Kijk eens op de site van https://parelbeheer.nl/. Deze Amsterdamse weet alles over VvE Beheer uitbesteden. VvE Beheer gaat eigenlijk over drie deelonderwerpen. En dat is overal hetzelfde. Of je nu een VvE hebt met 4 appartementsrechten. Of een met 350 appartementsrechten! Dan spreken wij over Administratieve Beheer, Financieel Beheer en tenslotte Technisch Beheer. Hoe beter dit ingericht is, hoe meer “waarde” door de taxateur wordt toegekend aan de VvE. Een goed beheerde VvE brengt niet alleen rust in het trappenhuis. Maar zorgt voor een goed onderhouden pand. En een goed onderhouden pand is simpelweg ook meer waard.