VvE Amsterdam. Welke bijzondere omstandigheden zijn er in Amsterdam

VvE Amsterdam. Welke bijzondere omstandigheden zijn er in Amsterdam
27 februari 2019 Jan Willem Hens
VvE Amsterdam

VvE Amsterdam. Wat is VvE Beheer precies?

Wat zijn de belangrijkste taken voor een VvE Beheerder in Amsterdam? Dat is eigenlijk niet zo specifiek voor Amsterdam. Net als alle VvE Beheerders gaat een VvE beheerder over de volgende taken:

  • Administratieve VvE Beheer
  • Financiële VvE Beheer
  • Technisch VvE Beheer.

Technisch VvE Beheer is een ander woord voor onderhoud. Voor een goed overzicht voor VvE Beheer kan je ook kijken bij Parel Beheer Het voordeel van een lokale VvE Beheerder is dat deze goed op de hoogte is van relevante regelgeving. En dat kan verschillen in Amsterdam, Utrecht of Rotterdam. Daarom is het verstandig dat als je een VvE hebt in Amsterdam voor een lokale VvE Beheerder te kiezen.

Wat is de specifieke wet- en regelgeving in Amsterdam

Voor VvE moet je de lokale regels kennen. Hoe zit het bijvoorbeeld met AirBnB. Wat zijn de regels? Mag een eigenaar zomaar zijn woning verhuren? En hoe zit het als je gaat verbouwen? Zo zijn er voor VvE Amsterdam andere regels dan in andere gemeenten. Veel informatie kan je vinden op de site van de Gemeente Amsterdam Als beheerder voor een VvE in Amsterdam moet je goed op de hoogte zijn van deze lokale VvE regelgeving. Daarnaast is het nog zo dat deze regels aan verandering onderhevig zijn. Zo wordt het verhuur van AirBnB en kamerverhuur steeds meer beperkt.

Zijn er nog meer zaken waar je als VvE in Amsterdam op moet letten?

Wat nog meer speelt is dat er steeds meer woningen aan buitenlanders worden verkocht. In zeker de helft van de transacties is een buitenlandse partij betrokken. Voor de Amsterdamse VvE’s betekend dat bijvoorbeeld dat communicatie steeds meer in het Engels gaat. En een VvE is natuurlijk een poldermodel. Dat iemand op de begane grond moet betalen voor het lekkende dak begrijpen Nederlanders. Aan buitenlanders moet dat nog wel eens uitgelegd worden.